Cea de-a XV-a ediţie a Zilelor Medicale - Băile Felix a fost deschisă ieri, în cadrul unei festivităţi oficiale, care a avut loc la Hotelul Termal. Au participat peste 130 de persoane, medici şi asistenţi medicali, care vor împărtăşi cunoştinţele şi rezultatele obţinute în ultimul timp cu colegii lor din toată ţara. 

Spitalul Clinic de Recuperare Medicală din Baile Felix organizează, în cadrul celei de-a XV-a ediţii a Zilelor Medicale, în perioada 8-10 mai, conferința cu tema "Actualităţi în reabilitarea medicală", un eveniment la care participă specialişti din toată ţara. Festivitatea de deschidere a avut loc ieri, la ora 9.00, la Băile Felix, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii - Dorel Săndesc, a fostului ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, a preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Bihor - Ionuţ Gheorghe, a rectorului Universităţii din Oradea - Constatin Bungău, a directorului adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Bihor - Zoia Bitea, a managerului Spitalului Judeţean - Gheorghe Carp şi a gazdei, managerul Spitalului de Recuperare din Băile Felix - Ramona Suciu. "Ne aflăm astăzi la cea de-a XV-a ediţie a Zilelor Medicale, un eveniment care a devenit deja unul de tradiţie, în cadrul căruia ne dorim să împărtăşim cu ceilalţi colegi cunoştinţele şi rezultatele din activitatea noastră, a tuturor", a spus Ramona Suciu, care a moderat evenimentul.

"Legalizarea" şpăgii, o prioritate

Un discurs aparte l-a avut anestezistul timişorean Dorel Săndesc, care a reprezentat Ministerul Sănătăţii şi care a spus, printre altele, că în cadrul evenimentului se vor analiza sursele care ar putea duce la creşterea salariilor medicilor. "În următoarea perioadă vizăm introducerea în contractul cadru a unui pachet de recuperare a pacienţilor post-critici, iar aici, la Felix, vom discuta un subiect sensibil, modalităţile prin care am putea creşte salariile medicilor. Pentru rezidenţi s-a luat deja măsura remunerării gărzilor. Chiar dacă presa a vorbit despre "legalizarea şpăgii", nu a fost niciodată vorba despre asta, noi ne gândim la introducerea unei "plăţi informatizate" în care pacientul, dacă este mulţumit de serviciile medicului, să poată lăsa, la ieşirea din spital, bani pentru medicul care l-a tratat", a spus Dorel Săndesc. "Zilele Medicale - Băile Felix" se desfăşoară în perioada 8-10 mai şi cuprinde teme de actualitate precum reabilitarea medicală din România în context european, reabilitarea robotică, managementul actual al osteoporozei, actualităţi în reabilitarea bolii artrozice, actualităţi în reabilitarea reumatismelor inflamatorii, reabilitarea medicală în pediatrie şi actualităţi în reabilitarea vârstnicului.