Unitatea de Primire a Urgenţelor Au început lucrările de reorganizare
Managerul Spitalului Clinic Judeţean Oradea, ec. Emil Dorel Popovici Muţ, şi coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a spitalului, dr. Hadrian Borcea, au anunţat vineri demararea lucrărilor de reorganizare a UPU, iar sâmbătă au fost deja efectuate primele lucrări programate în vederea reorganizării UPU, necesară pentru punerea în funcţiune a aparaturii primite prin finanţarea asigurată de Guvernul Elveţian, prin Banca Mondială.
Spitalul a primit, astfel, la începutul anului în curs aparatură performantă destinată UPU, în valoare de 500.000 de euro. Proiectul de reorganizare vizează finalizarea lucrărilor până la sfârşitul lunii august, când aparatura nouă trebuie pusă în funcţiune. Până atunci, vor fi efectuate recompartimentări, amenajări interioare, zugrăveli, vor fi montate noi instalaţii de fluide medicale, electrice şi sanitare. În noua sa formă, UPU va funcţiona cu 18 paturi, mai mult cu cinci decât în prezent, cu trei încăperi pentru asigurarea serviciilor medicale de urgenţă, care nu vor mai fi acordate pe specialităţi (ortopedie, chirurgie, interne etc.), ci pe grade de gravitate a situaţiilor de urgenţă. De asemenea, în structura noii UPU, alături de o sală de aşteptare, va funcţiona, pentru prima dată la Spitalul Clinic Judeţean, şi un triaj. Astfel, pacienţii nu trebuie să mai caute singuri cărui cabinet trebuie să se adreseze, ci vor fi îndrumaţi de un cadru medical de la triaj, după care aşteptarea acestora va fi monitorizată. Potrivit dr. Hadrian Borcea, va funcţiona şi un sistem de monitorizare video, pentru supravegherea actului medical şi a pacienţilor, atât din punctul de vedere al stării de sănătate a acestora cât şi... pentru paza bunurilor din spital, având în vedere că nu o dată pacienţii şi-au însuşit cărucioarele din spital.
Conform managerului spitalului, lucrările de amenajare, al căror cost, de aproximativ 700.000 de lei, este suportat din bugetul unităţii sanitare, ar trebui să se încheie până în 31 august a.c.
În perioada în care vor fi efecutate lucrările, cazurile din ortopedie, terapie intensivă şi chirurgie vor fi deservite în zona centrală, la parter, cele de cardiologie şi consultaţiile, la interne urgenţe, tot la parter, iar urologia va fi mutată la etajul I, în imediata vecinătate a Secţiei de Urologie. Potrivit dr. Hadrian Borcea, va fi redus timpul de aşteptare şi cel de acordare a asistenţei medicale.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.