"Sângele tău hrăneşte două inimi!" - Un singur gest, zeci de vieţi salvate
Acest eveniment a fost promovat prin intermediul reţelei de socializare şi a reuşit să adune 18 donatori. Unul din ei a fost Oana Nicula, o mămică devotată, care a văzut evenimentul pe internet şi a hotărât să ajute.
"În primul rând, mi-am dorit de mult să fac acest gest, adică să donez sânge, iar când cei de la Amia au venit cu ideea de a dona inclusiv bonurile primite am zis că nu pot să lipsesc de la acest eveniment. Mă simt bine că am putut face cuiva un bine", a declarat Oana Nicula. Pentru că o mare parte dintre cei prezenţi au fost în stare clinică foarte bună a fost posibilă inclusiv donarea de celule stem. S-au luat probe în acest sens, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, anumite persoane să fie din nou solicitate pentru a dona. "Mulţumim tuturor celor care au renunţat la o dimineaţă frumoasă de primăvară şi s-au alăturat efortului nostru. Am reuşit să colectăm 114 bonuri de masă, adică 1.065,9 lei. La fel de important este şi sângele donat, sânge care va salva zeci de vieţi. Suntem recunoscători întregii echipe medicale de la Centrul de Transfuzii, întrucât au renunţat la o zi liberă pentru a ajuta comunitatea", a declarat Radu Crainic, directorul executiv al Amia. Fiecare voluntar a primit, în semn de recunoştinţă, un certificat de donator. Acţiunea "Sângele tău hrăneşte două inimi!" continuă.
Pentru a putea deveni donator de sânge, trebuie îndeplinite următoarele condiţii: să fi cetăţean român cu domiciliul în România sau cetăţean al Uniunii Europene cu reşedinţa în România; să ai vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani şi greutatea cuprinsă în intervalul 50 - 100kg femeile şi 60 - 110kg bărbaţii; tensiune arterială sistolică să fie între 10 şi 18mmH; să nu fi suferit în ultimele luni intervenţii chirurgicale; să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 24 de ore înaintea donării; femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie sau în perioada menstruală.
Să nu ai/să nu fi avut următoarele: afecţiuni cardiovasculare; afecţiuni ale sistemului nervos central; tendinţa patologică la sângerare; afecţiuni ale tractului gastrointestinal; afecţiuni ale tractului genitourinar; afecţiuni hematologice; afecţiuni renale; afecţiuni metabolice şi endocrine; afecţiuni ale sistemului respirator; alergii; afecţiuni reumatologice şi imunologice; afecţiuni dermatologice; intervenţii chirurigicale; boli profesionale; boli infecţioase şi parazitare; afecţiuni maligne; encefalopatie spongiforma transmisibilă.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.