Un număr impresionat de orădeni, de toate vârstele, au participat marți, 19 martie, la cea de-a treia ediție a proiectului „Oradea donează o pâine”. Proiectul se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine, ducând-o în punctele de distribuție anunțate de organizatori, și cei aflați în nevoie, care pot să își ia o pâine din cutia amplasată în fiecare loc.

 

„Dorința de a încerca să facem bine, de a oferi o pâine celor care au nevoie, ne-a animat și la această ediție. Am fost impresionați de numărul tot mai mare de orădeni, tineri și copii, care au dăruit, cu drag, o pâine, două, zece, după posibilități, pentru a-i ajuta pe alții. Dărnicia nu a pierit din sufletele oamenilor, ea există și se manifestă cu tot mai multă putere”, mărturisește Lăcrimioara Șipoș, reprezentantă a echipei „Oradea donează o pâine”.

La finalul fiecărui eveniment, pâinile rămase din ajutorul oferit sunt donate unor centre de bătrâni, copii sau oameni cu nevoi speciale.

De această dată, pâinile rămase, aproximativ 250, au fost duse la Căminul Felix Sântandrei.

„La Căminul Felix Sântandrei, am fost întâmpinați de Marcel Filip, directorul Căminului, și de părinții căsuței în care am poposit - Maria și Dani Gligor. Domnul director, care a fost prezent aici, încă de la începuturi, adică, de 25 de ani, ne-a primit cu multă deschidere și amabilitate, împărtășind cu noi experiențele avute cu copiii, în Căminul Felix”, precizează Lăcrimioara Șipoș.

În Căminul Felix sunt crescuți și îngrijiți 150 de copii, în zece case, în Sântandrei, și în alte șase, în Sânmartin. De asemenea, alți 50 de copii care au părăsit căminul sunt sprijiniți.

Căminul Felix Sântandrei este locul unde se aude Cântecul Speranţei, cel puțin așa l-au numit Linda şi Lars, părinţii fondatori ai acestuia.

Mia și Dani au împărtășit câteva impresii și sentimente trăite de ei ca părinți.

„Aici, nu-i îndeajuns să vrei să faci binele, trebuie să-l faci cu dăruire, pentru a instrumenta cântecul speranței cu eficienţă. Pentru aceasta, unele mâini aleg să mângâie duios creştetul copilaşilor luaţi în primire aici, iar când este nevoie, îi îmbrăţişează cu toată dragostea. Altădată, mâinile plămădesc cu răbdare aluat, spre marele deliciu al copiilor, numără atent degeţelele la matematică, orientează cu grijă creionul pe hârtie sau împletesc cu drag codiţe cu fundiţe. Alte mâini așază pe masă laptele proaspăt, în fiecare dimineață, iar altele dirijează, cu mare responsabilitate şi dedicare, întregul cântec”, mărturisesc Mia și Dani.

Întreaga echipă de la Căminul Felix seamănă cu o adevărată orchestră, melodia însă e aceeaşi, este Cântecul Speranţei pentru beneficiari.

„Am fost surprinși și plăcut impresionați de condițiile în care sunt crescuți acești copii, dragostea ce li se acordă se citește în privirea lor senină și în zâmbetele lor largi. Mulțumim, pe această cale, voluntarilor, oamenilor și copiilor care au donat, precum și tuturor celor implicați în această frumoasă acțiune. Ne revedem cu o nouă ediție luna viitoare!”, au transmis organizatorii evenimentului.