Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a organizat în această lună tradiționala colectă de alimente, sub genericul „Ajută un copil sărac să aibă un Crăciun mai bun!”.

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a organizat, în perioada 9-11 decembrie, între orele 16.00 - 20.00, și în perioada 16-22 decembrie, între orele 14.00 - 20.00, în magazinul Selgros Cash&Carry din Oradea, colecta de alimente „Ajută un copil sărac să aibă un Crăciun mai bun!”.

În acţiunea de colectare au fost implicați de 24 de voluntari, care au realizat 82 ore de voluntariat.

În acest an s-au donat: dulciuri - 268 bucăți, conserve de carne - 59 bucăți, făină - 63 kg, mălai - 18 kg, orez - 82 kg, paste făinoase - 62 pungi/ pachete, ulei - 48 l, pateu - 42 buc, oțet - 10 l și alte alimente, în valoare de 5.120,70 lei.

„Din alimentele primite, au fost pregătite pachete şi distribuite familiilor din Oradea și Livada aflate în baza de date a asociaţiei. Altă parte din alimentele primite vor fi folosite pentru prepararea mesei de prânz la Centrul after school „Sfântul Martin” din Ioaniș și la cantina socială din Oradea”, anunță Patricia Pele, coordonator voluntari.

Potrivit acesteia, pe lângă alimente, unele persoane au donat şi numerar, 1.041 lei, bani care vor fi folosiţi pentru funcţionarea serviciilor sociale.

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea mulţumeşte tuturor celor care au donat, dovedind astfel faptul că nu au uitat de cei mai sărmani dintre semeni.

„Totodată, mulțumim voluntarilor care ne-au rămas aproape, ne-au ajutat și în acest an, dar și conducerii magazinului Selgros Cash&Carry, care ne-a permis, și de această dată, și ne-a ajutat la buna desfășurare a campaniei. Tuturor vă mulțumim pentru ceea ce sunteți și ceea ce faceți!”, a menționat Patricia Pele.