„Crăciunul nu este o perioadă de timp, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să prețuiești pacea și bunăvoința, să oferi din plin compasiune”, spunea Calvin Coolidge.

Academia de Business și Leadership Open Tribe îmbrățișează spiritul Crăciunului prin proiecte umanitare menite să adauge valoare familiilor nevoiașe. Misiunea și totodată motivația echipei Open Tribe este dezvoltarea copiilor și crearea unor relații armonioase în sânul familiei, atât în comunitatea locală, cât și pe plan național. Comunitatea noastră crește pe zi ce trece, cu familii dornice să facă o schimbare și să lase o dâră în urma lor. Astfel, am ajuns ca, în preajma sărbătorilor, să avem o colaborare cu asociația ORCA, o organizație non profit care are ca scop creșterea gradului de profesionalism în educație și implicarea în recuperarea și integrarea copiilor, tinerilor și adulților cu cerințe educative speciale, diferite dizabilități, boli cronice, carențe socio-afective etc. Colaborarea noastră se bazează, în primul rând, pe valorile comune pe care le nutrim. În cadrul acestui proiect, am decis să ajutăm trei familii, prin includerea acestora în programele noastre, cu scopul de a face o diferență în viețile lor, oferindu-le să se dezvolte din punct de vedere emoțional, putând astfel să gestioneze provocările și eșecurile de care au parte în viețile lor.

Acești tineri de liceu vor începe programele noastre în luna februarie, dar au fost deja implicați în activitățile de sărbătoare din luna decembrie, fiind primiți cu căldură în comunitatea Open Tribe. Sâmbăta trecută, echipa a petrecut împreună cu aceștia timp de calitate în care s-au dezbătut teme interesante de dezvoltare, având ocazia să socializeze, să trăiască spiritul sărbătorilor puțin diferit. Aceștia au fost, de asemenea, incluși în activitatea de voluntariat demarată de academicienii noștri. Având în vedere că suntem extinși în toată țara, tinerii s-au mobilizat și au desemnat lideri care să caute cazurile speciale în care vor ajuta, ocupându-se de întreg procesul. Toată echipa poate fi astfel împreună, iar activitățile pot avea loc simultan în București, Brașov, Sibiu, Timișoara și Oradea.

Colaborarea noastră va continua și anul următor, dorind să aducem un plus de valoare familiilor deschise spre schimbare. Open Tribe este un loc propice pentru schimbare, pentru a face bine și, mai cu seamă, de a crea un mediu de apartenență și dezvoltare tinerilor din România.

Dr. Réka BALOG, profesor, trainer și editor Open Tribe