În perioada 15 martie - 15 aprilie Asociația „Simte Magia” va derula proiectul „MagicTerapia” - terapie prin artă, în colaborare cu Asociația SOS Autism Bihor. Proiectul este finanțat de MOL România, cu sprijinul Fundației pentru Comunitate, și are ca scop principal asigurarea materialelor necesare pentru desfășurarea unor activități unice și captivante cu copiii și însoțitorii acestora.

Proiectul „MagicTerapia” presupune desfășurarea unor activități de învățare a unor elemente din sfera magiei și a iluzionismului alături de persoanele din cadrul Asociației SOS Autism Bihor și presupune realizarea a 30 de kit-uri cu materiale creative din sfera magiei (câte una pentru fiecare copil pentru a putea desfășura activitățile și acasă) și a unui colț magic special amenajat cu materiale calitative și special alese pentru a ajuta copiii cu autism să își îmbunătățească abilitățile de comunicare și sociale, a funcțiilor cognitive și a abilităților senzoriale și motorii.

Ideea de o folosi arta magiei ca terapie a fost abordată pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în urmă cu zeci de ani, unde diverse organizații și chiar școli au introdus în programul lor astfel de activități. În Romania, magia ca terapie este încă o activitate nouă, dar captivantă pentru copii și nu numai, un mod inovativ de a învăța și de a-i ajuta să se dezvolte.
Proiectul propus are o durată de 30 de zile și cuprinde cinci întâlniri cu copiii și însoțitorii, timp în care copiii vor învăța diverse mișcări și jocuri, iar adulții vor învăța să aplice chiar și după încheierea proiectului tehnicile învățate pentru continuitate.
Următoarea întâlnire va avea o însemnătate deosebită, deoarece va avea loc pe data de 2 aprilie - Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Va fi o zi deosebită dedicată în totalitate persoanelor cu autism din cadrul centrului.

„Acest proiect înseamnă mai mult decât cele 30 de zile trecute în planificare. Coordonatorii și voluntarii asociației noastre și-au propus să fie alături de Asociația „SOS Autism Bihor” oricând este nevoie, chiar și după încheierea acestui proiect”, a declarat Bianca Malița, coordonatoarea proiectului și președinta Asociației „Simte Magia”.

La ultima întâlnire din cadrul proiectului, organizatorii pregătesc un spectacol de magie alături de profesioniști - magicienii Eduard și Bianca și magicianul Cătălin Pintea, din Arad, iar copiii vor avea și ei ocazia să participe în mod direct pentru a prezenta activitățile preferate din cadrul proiectului.
Evoluția proiectului poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Asociației „Simte Magia” sau pe website - www.Simte-Magia.org.