Săptămâna aceasta a fost una specială pentru cursantele Școlii de balet și dans Anette Classic Dance Oradea, care au pregătit momente coregrafice deosebite, pentru a le oferi în dar vârstnicilor de la diferite așezăminte sociale din oraș.

„Pe lângă orele surpriză, unde participă părinții sau bunicii alături de copii, pe parcursul săptămânii, ne deplasăm și la diferite centre de îngrijire din oraș. În acest fel, prin dans, încercăm să aducem un strop bucurie în sufletele bunicilor din aceste așezăminte sociale”, afirmă instructoarea Ana Maria Toth, de la Anette Classic Dance Studio Oradea.

Primii vizitați au fost beneficiarii Centrului Rezidenţial „Casa Frenţiu” din Oradea, un așezământ care oferă condiţii extraordinare, și unde vârstnicii sunt îngrijiţi şi trataţi cu respect, demnitate şi dragoste.

„Casa Frenţiu nu este un azil şi nu este o casă de bătrâni, ci este casa unei bătrâneţi înţelepte, senine şi respectate; casa unde oamenii pot împărtăşi cu alţii propriile idei şi propriile sentimente; casa omului căruia ochii îi scânteiază de bucurie sau se umbresc de lacrimi şi casa omului ale cărui buze lasă să treacă un strigăt de bucurie sau un suspin de durere. Este o casă”, afirma, în urmă cu trei ani, la inaugurare, fondatorul acestui Centru Rezidenţial, preotul Olimpiu Todorean.

Bucuria și emoția bunicilor de la acest așezământ social este greu de descris în cuvinte, cu atât mai mult cu cât cei care au dansat pentru ei au fost copii.

„Dansăm pentru o lume mai bună, pentru speranță și iubire. Dacă vremea va fi prielnică, urmează să vizităm și alte centre de îngrijire din oraș, și alți vârstnici”, a adăugat Ana Maria Toth.

De peste patru ani, Anette Classic Dance Studio Oradea organizează în Oradea, cu diverse ocazii, spectacole de balet, la care participă cursanții înscriși în cadrul modulului de balet al școlii.

„Timp de mai bine de patru ani, am încercat să cunoaștem și să aprofundăm lumea baletului, cursanții noștri reușind să asimileze atât numeroase variații din opere cunoscute, cât și improvizații din lumea dansului liric sau tematic. Cu o parte dintre cei înscriși la modulul de balet, am participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, culegând lauri de fiecare dată. Chiar dacă de un an de zile trăim vremuri tulburi, împreună suntem puternici, iar iubirea față de Dumnezeu și față de aproapele nostru se află la loc de cinste în inimile noastre”,  este de părere Ana Maria Toth.