Peste 200 de angajaţi ai companiei Celestica şi-au propus să ridice patru locuinţe pentru semenii lor mai puţin norocoşi, în cadrul unui proiect anual al Asociaţiei Habitat pentru Umanitate Beiuş.

 

Timp de zece zile, între 8 şi 19 octombrie 2018, peste 200 de angajaţi ai companiei Celestica s-au înscris într-un proiect realizat în colaborare cu Asociaţia Habitat pentru Umanitate Beiuş. Ei şi-au propus să ridice patru locuinţe, prin muncă voluntară, pentru tot atâtea familii care nu au o locuinţă decentă. Mulţi dintre participanţi nu sunt la prima experienţă de acest gen, ei fiind voluntarii cei mai fideli ai asociaţiei beiuşene. Evenimentul are loc în Oradea, în cadrul proiectului „Locuinţe pentru un viitor sigur”. În cele două săptămâni, voluntarii vor bate cuie, vor ridica pereţi, vor termoizola, vor monta ţigla şi vor aplica tencuiala decorativă pe cele patru locuinţe de care se vor bucura patru familii care au trecut prin multe greutăţi în viaţă.

Colaborarea Habitat cu Celestica a început în urmă cu nouă ani, timp în care compania a implicat 1.128 de angajaţi în proiectele din cadrul acestui parteneriat, a ajutat cu munca, dar şi financiar la construirea a 19 case noi, a trei garsoniere, la ridicarea zidurilor pentru 24 de locuinţe şi la turnarea fundaţiei pentru 11 case. În total, au voluntariat 75 de zile, în beneficiul celor în nevoie de o locuinţă trainică şi sănătoasă. În acest an, printre beneficiari se numără două familii monoparentale, o familie a cărui copil are probleme mari de sănătate, dar şi o familie de tineri care provin din familii cu numeroşi membri şi care n-a reuşit oricât s-au străduit să-şi cumpere nici măcar o garsonieră, pentru că nu erau eligibili să ia un împrumut, având venituri mici.

„I-am crescut singură de mici pe cei trei copii ai mei, cum am putut, după ce acum mulţi ani am trecut printr-o despărţire dureroasă de soţul meu, rămânând fără nimic. Numai eu ştiu cât m-am luptat ca să le fie lor bine. Acum sunt bucuroasă că, în sfârşit, mă voi putea aşeza undeva, după ce o viaţă am umblat tot din chirie în chirie, de multe ori în condiţii precare”, spune Liliana, una dintre beneficiarele proiectului.

Colaborarea cu Habitat face parte din programul de responsabilitate socială al companiei, scopul acestuia fiind de a crea un impact asupra comunității locale, pentru a face schimbări pozitive și, nu în cele din urmă, pentru a promova o cultură a sustenabilității la nivel de companie și de zonă.

„Dorim să le mulțumim colegilor care susțin programul nostru. Fără implicarea și contribuția lor, proiectele noastre ar rămâne doar asta: proiecte”, declară reprezentanții companiei.

Cheile simbolice ale celor patru locuinţe vor fi predate în cadrul unei ceremonii ce va avea loc vineri, 19 octombrie, de la ora 15.00, str. Harghitei colţ cu Pavilioanele CFR.