Evenimentul „Pedalează pentru Cristian!”, organizat de asociațiile „Pro Bikers” și „Cu bicla prin Bihor”, a avut loc sâmbătă, în Piaţa Unirii din Oradea. Bicicliştii au dorit să îl susţină pe Cristian, un tânăr imobilizat în urma unui accident rutier, participanţii donând pentru a-l ajuta să se recupereze.

 

Cristian este un tânăr imobilizat într-un scaun cu rotile în urma unui accident rutier produs în luna iunie a acestui an, la coborârea dinspre Damiş spre Roşia. Bărbatul, circula pe bicicletă când a intrat în coliziune cu un autoturism. Starea sa a fost una gravă, fiind preluat de elicopterul SMURD de la locul accidentului şi transportat la spital, ulterior suferind mai multe intervenţii chirurgicale. A început apoi lungul drum al recuperării, motiv pentru care bicicliştii au dorit să îl susţină şi moral, dar şi financiar.

„Cristian a participat la numeroase evenimente cu noi, a fost mereu cu zâmbetul pe buze, e un om de milioane, iar noi în momentul de faţă vrem să-l ajutăm un pic, cum putem şi noi, să se recupereze cât mai bine şi repede. Cristian, suntem alături de tine, ne rugăm pentru sănătatea ta, și îți simțim lipsa din ieșirile noastre cu bicicleta”, au transmis organizatorii.

Bicicliştii şi-au dat întâlnire, sâmbătă, la ora 15.00, în Piaţa Unirii, acolo unde au rămas timp de o oră şi unde a fost amplasată o urnă pentru cei care au dorit să participe la strângerea de fonduri.  Participanţii au și pedalat, pe un traseu scurt, prin oraș, respectiv: str. Avram Iancu - Calea Armatei Romane - str. Făgăraşului - str. Traian Blajovici - str Octavian Goga - Calea Matei Basarab - str. Avram Iancu - Piaţa Unirii. La evenimentul caritabil a fost prezent şi Cristian, acesta primind toată susţinerea colegilor lui, care au precizat că toţi banii strânşi vor fi folosiţi pentru recuperarea tânărului.