Când spui „chimioterapie” te gândești automat la cancer. Dar nu doar boala în sine te înfioară, ci și efectele acestui tip de tratament, care transformă pur și simplu bolnavul, îi schimbă aspectul, comportamentul, uneori pare să îl dezumanizeze.

Cât de greu îi poate fi unei mame să își vadă copilul într-o astfel de situație? Cuvintele încearcă să descrie, dar realitatea interioară nu poate fi verbalizată întru totul.

Chiar din primele clipe, când picurătoarea îi este administrată, e greu să urmărești cum dintr-un copil vesel și plin de viață apare un copil slab și trist, care stă în pat și cere mâna mamei să fie pe burtică, așa fiindu-i mai liniște. Te rogi ca totul să se termine fără efecte secundare, povestește Tatiana Rotaru, mama unei fetițe diagnosticate cu cancer limfatic.

La numai doi anișori, Anastasia a fost aruncată fără milă într-o situație-limită. E nevoită să îndure șapte ședințe de chimioterapie, din care abia a scăpat de trei. Din fericire, doctorii sunt mulțumiți de rezultatele obținute până acum, însă părinții nu mai au de unde să acopere costurile enorme, care se ridică la 100.000 de euro.

„Din păcate, noi nu suntem în stare să achităm această sumă enormă și vă rugăm din suflet să ne ajutați pe cât e posibil în această situație dificilă, ne-a transmis și tatăl fetiței”, spune Andrei Rotaru, tatăl fetiței.

Din 100.000 de euro s-au strâns 16.000, iar de restul banilor depinde chiar viața acestei copile nevinovate, mult prea mică pentru o luptă atât de grea și de nedreaptă.

Tatiana și Andrei Rotaru au ajuns la capătul puterilor financiare, dincolo de durerea, neputința și teama care le-au cotropit sufletele.

„Fiica noastră ne-a învățat să privim această lume cu dragoste, zâmbet și speranța că totul va fi bine. Ea este exemplul cel mai frumos care, cu toată durerea pe care o suportă și toate impedimentele ce le întâlnim, continuă să zâmbească și ne face să mergem ferm convinși spre însănătoșire”, mai transmit părinții micuței Anastasia.

Detalii pentru donatori

Orice sumă virată în conturile Asociației „Salvează o inimă” înseamnă viață pentru Anastasia.

Cod de înregistrare fiscală:  31015982

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont Euro: RO28BTRLEURCRT00W8287001

CONT USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

La mențiune plată/detalii plată, trebuie specificat numele fetiței: Anastasia Rotaru.