Burse pentru adolescenţi în programul de promovare a talentelor - Sportivi şi artişti, apreciaţi şi susţinuţi
Fundația pentru Comunitate şi MOL România au anunțat rezultatele celei de-a 13-a ediții a programului MOL de promovare a talentelor. În urma propunerilor juriilor de specialitate ale programului, 526 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de peste 560.000 de lei, 12 fiind bihoreni.
Din Bihor au obținut finanțare: Mihai Alexandru (muzică, vioară), Divin Péter (orientare), Benea Bianca (scrimă), Ilisz Dominik Augustin (muzică, pian), Grupul Lipka (muzică, cor), Abrudan Miriam Diana (balet, dans contemporan), Rimai Frida Bianka (grafică), Huszár Ingrid, (înot), Duca Ștefan Mircea (înot), Bako Anastasia Maria (înot), Szentgyorgyi Silvia Anamaria (karate shotokan), Bogdan Mălina Florina (karate shotokan). În cadrul celor 13 ediții ale programului, între anii 2006-2018, au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.780.000 de lei, pentru 2.186 de tineri sportivi și artiști.
Peste jumătate dintre proiectele susținute la această ediție obțin finanțare pentru prima dată: 103 proiecte din cele 170 la sport și 42 de proiecte din cele 70 la arte. Majoritatea tinerilor sportivi și artiști finanțați la această ediție a programului au rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional: Robert Glință, Daniel Martin, Andrei Anghel la înot, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan, Mălina Aciu la șah, Amalia Tătăran, Bianca Benea, Schlier Zsuzsa la scrimă, Miklós Andrea, Marina Băboi, Andrei Gafița la atletism, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș la tenis de masă, Tămîrjan Róbert la triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu la vioară, Cristina Tomescu, Eva Garet, Cadmiel Boțac la pian.
“Majorarea cu 60% a fondului total de sprijin al programului în acest an a asigurat creșterea cu 35% a numărului tinerilor finanțați și susținerea mai accentuată a celor cu rezultate deosebite. Prezența noastră în planul formării generațiilor de campioni ai României este continuă și constantă de 13 ani, fiind susținută de juriile de specialitate ale programului. Performanțele tinerilor, precum și capacitatea lor de a accesa programul nostru și alte fonduri existente, ne conving în fiecare zi despre utilitatea acestei forme de finanțare”, a declarat Camelia Ene, de la MOL România.
„Este un concurs de proiecte cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 13 ani de existență. Fiecare concurent trebuie să prezinte cele 4-6 documente cuprinse în anunț, în funcție de categoria la care se înscrie, și prin aceste documente are posibilitatea să convingă juriul despre importanța finanțării proiectului său. Ca la orice competiție, respectarea regulilor demonstrează comportamentul în spirit de fair play al participanților, iar nerespectarea lor – lipsa documentelor obligatorii, solicitarea finanțării de peste 10.000 de lei, depășirea termenului de înscriere – duce la descalificare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.