Cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilități începe pe 17 mai la Oradea - Jocurile Naționale Special Olympics
Peste 350 de sportivi de la asociații și școli speciale din 30 de județe din țară se vor întrece timp de 3 zile la atletism, baschet unificat 3x3, bocce și înot.
Jocurile Naționale Special Olympics, cel mai mare eveniment sportiv incluziv pentru persoanele cu dizabilități din România, se vor desfășura anul acesta la Oradea, în perioada 17 - 19 mai. Evenimentul, aflat la cea de-a 17-a ediție, aduce împreună peste 350 de sportivi de la fundații, asociații și școli de masă și speciale din 31 de județe, peste 170 de antrenori și membri de familie, 250 de voluntari, personal medical și staff tehnic. Potrivit programului, în data de 17 mai se vor desfăşura competiții preliminarii, evaluări medicale gratuite oferite sportivilor, activități distractive, în campusul Universității din Oradea. În 18 mai vor avea loc tot competiții preliminarii, evaluări medicale gratuite oferite sportivilor, activități distractive, în campusul Universității din Oradea. Ceremonia de deschidere a evenimentului care cuprinde aprinderea Flăcării Speranței (echivalentul Flăcării olimpice) și defilarea delegațiilor la sala Antonio Alexe, se va desfăşura începând cu ora 19.00. În data de 19 mai sunt programate competițiile finale și ceremoniile de premiere, în campusul Universității din Oradea și la Bazinul Crișul. Evenimentul este organizat de Fundația Special Olympics România cu sprijinul Visit Oradea, Primăria Municipiului Oradea, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Clubul Lions Oradea, Clubul Lions Oradea 22, Clubul Leo Black Eagle, Asociația Down Oradea. Special Olympics este o mișcare globală care valorifică potențialul uman prin puterea transformatoare a sportului. Special Olympics ajută persoanele cu dizabilități intelectuale să fie acceptate și implicate ca membri activi ai comunităților din care fac parte, pentru a crea o societate tolerantă, deschisă tuturor abilităților. Folosind sportul drept catalizator, împreună cu programele colaterale de sănătate și educație, Special Olympics luptă împotriva pasivității, discriminării și intoleranței. Din 2003, Special Olympics România a ajutat peste 27.000 de copii, tineri și adulți cu dizabilități intelectuale să devină cetățeni activi ai comunității.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.