La Centrul Social Multifuncțional din Rogerius, a fost marcată, recent, printr-o activitate deosebită, Ziua Drapelului Național al României.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul doamnei Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și coordonatoare a proiectului „Cetățeni Activi la Puterea a Treia”.

Una dintre activitățile acestei zile a fost un atelier de creație, în care membrele proiectului mai sus amintit au confecționat mărgele, brățări și cocarde, prin care au scos în evidență culorile tricolorului nostru.

Colonel în rezervă Constantin Moșincat, invitat special la eveniment, a trecut în revistă istoria drapelului național, transformările prin care a trecut pe parcursul timpului și însemnătatea acestuia, alături de stemă, sigiliu și imnul național. A urmat un moment artistic, în care s-au recitat poezii patriotice și au fost interpretate cântece populare, susținut de: eleva Natalia Mendre, poetul prof. Aurel Horgoș, ec. Herdeș Pascu și de Ioan Fluieraș. 

„Încurajăm persoanele vârstnice și nu numai să treacă pragul centrelor noastre din cartiere pentru a participa la activitățile organizate zilnic, activități menite să aducă un plus valoare persoanelor din comunitate”, transmit reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.