În acest an a avut loc a XV-a ediție a Conferinței Naționale de Asistență Socială din România. Din partea Asociației Caritas Eparhial Oradea, la eveniment a fost prezentă Teodora Boda, unul dintre asistenții sociali care activează în cadrul organizației.

La Predeal, în intervalul 6-8 iulie, a avut loc a XV-a ediție a Conferinței Naționale de Asistență Socială din România, organizată de Centrul de Formare și Evaluare în Asistența Socială - CFCECAS, împreună cu Asociația Asistenților Sociali din România - ASproAS. Conferința a fost organizată, și de această dată, sub egida Federației Internaționale a Asistenților Sociali - IFSW Europe. Din partea Asociației Caritas Eparhial Oradea, a fost prezentă Teodora Boda, unul dintre asistenții sociali care activează în cadrul organizației. „Pentru al doilea an consecutiv, am avut posibilitatea de a interacționa cu profesioniști din domeniul social, de a împărtăși cunoștințe și impresii privind domeniul social și am avut șansa să aflăm informații care ne pot ajuta să dezvoltăm eficient serviciile sociale pe care le derulăm în comunitatea noastră”, spune Teodora Boda.

Tema conferinței din acest an a fost „De la creativitate la cunoaștere”, și a dezvăluit metode prin care se poate ajunge să se depășească blocajele sociale și individuale astfel încât, prin imaginație și creativitate, să se aducă elemente inovative la locul de muncă. S-a vorbit despre cultura inovației din cadrul organizațiilor, cultură care se poate implementa și dezvolta sistematic mai ales prin avizarea și implicarea liderilor în tot ceea ce înseamnă calitate a serviciului social. S-a vorbit despre procesul în care interacțiunea dintre membrii echipei influențează în mod direct natura muncii și rezultatele acesteia, despre formarea unei viziuni de ansamblu, despre intervizare și despre calitatea timpului pe care membrii echipei o au în cursul programului de lucru.

Atelierele de lucru au concretizat partea teoretică a conferinței și au reconfirmat faptul că și specialiștii au nevoie de sprijin, au nevoie de idei care să îi ajute să nu se plafoneze, să nu se simtă singuri și copleșiți de volumul de muncă, de dramatismul situațiilor beneficiarilor sau de eșecul intervențiilor.

„Atmosfera a fost prietenoasă, senină și caldă, care îndemna la dialog, la bucurie, la încredere și speranța că, indiferent unde suntem și unde activăm profesional, putem să oferim un strop de bine celor vulnerabili, celor resemnați, celor bolnavi și singuri și este în puterea noastră să nu răspundem răului tot cu rău”, concluzionează Teodora.