Elevii claselor a III-a și a IV-a ai Școlii Creștine Private din Cartierul Romilor Tinca descoperă tainele științei într-un mod atractiv, ludic, printr-o multitudine de experimente.

Copiii descoperă știința cu ajutorul doctorului Lupă Științescu (prof. Geanina Roman). Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca a creat un cadru pentru explorarea caracteristicilor unor corpuri, fenomene și procedee. Astfel, copiii investighează mediul înconjurător folosind instrumente și procedee specifice, înțeleg mai bine știința fiind implicați în rezolvarea de probleme din viața cotidiană.

Scopul proiectului este a ancora copiii în realitatea în care traiesc, să le fie stârnită curiozitatea pentru studiu, pentru științe și pentru învățare, în general.

În cadrul proiectului „Aventurier prin universul științei” elevii sunt implicați în activități de identificare a asemănărilor și deosebirilor între corpuri pe baza observațiilor proprii. Sunt agrenați să ordoneze și să clasifice pe baza unor criterii date, să măsoare cu instrumente convenționale și neconvenționale, comparând rezultatele cu propriile estimări, să deruleze experimente simple pe baza unui plan de acțiune, să aplice în viața de zi cu zi observațile ca demers al cunoașterii, să conștientizeze efectele activității omului, pozitive sau negative asupra mediului înconjurător.

Proiectul „Aventurier prin universul științei” este finanțat prin programul „Fondul Științescu Oradea”, un program Fundația Comunitară Oradea, inițiat de Federația Fundațiile Comunitare din România și de Romanian-American Foundation, realizat în Bihor cu sprijinul sponsorului principal Accesa. Local, proiectul este implementat de Școala Creștină Privată din Cartierul Romilor Tinca prin proiectul „Aventurier prin universul științei”.