DASO și Clubul Lions, alături de copiii nevoiași - Bucurie la început de școală
Devenind deja o tradiţie la început de an şcolar, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Clubul Lions Oradea au fost alături de copiii din Centrul de Zi Oradea, proveniţi din familii nevoiaşe, oferindu-le rechizite, menite să sprijine aceşti copii minunaţi.
Acestea au răspuns nevoilor acestor copii, cei mai mici dintre ei primind penare, creioane colorate, acuarele, caiete de matematică, limba română, desen, plastilină, pensule, pahar pentru pictură iar cei mari, pe lângă acestea, au primit stilouri, truse geometrice, caiete de biologie, geografie şi muzică. Astfel, copiii au avut, la început de an şcolar, cele necesare studiului, astfel încât să nu se simtă marginalizaţi. Maria Ardeleanu, şeful Centrului de Zi Oradea, le-a urat copiilor succes în noul an şcolar, i-a îndemnat să-şi asculte dascălii şi părinţii, şi le-a reamintit că succesul depinde în primul rând de ei.
Este de lăudat iniţiativa Clubului Lions Oradea, care se implică în numeroase proiecte destinate comunităţii locale şi care, în luna iulie a acestui an, a donat un aparat de joacă, de exterior, pentru copiii din creşele orădene, demonstrând, încă o dată, că numai împreună reuşim să dăm plus valoare comunităţii din care facem parte.
Clubul Lions Oradea a înţeles că, prin gestul lor, poate oferi acestor copii speranță și încredere, pentru a-i face mai optimiști şi mai zâmbitori și, de ce nu, mai fericiți, ajutându-i să uite de neajunsurile materiale la începutul unui nou an şcolar.
Centrul de Zi Oradea oferă copiilor de vârstă şcolară, încadraţi în învăţământul de masă, care provin din familii numeroase, monoparentale, dezorganizate, servicii sociale care constau în: îngrijire pe timpul zilei, acordarea a două mese pe zi, activităţi de tip after school, educaţie, recreere, socializare, activităţi privind dezvoltarea deprinderilor de viaţă şi orientare şcolară.
Activităţile desfăşurate cu copiii în cadrul centrului sunt diversificate, adaptate vârstei lor, nivelului şi potențialului lor de dezvoltare şi vin în sprijinul familiilor, prin promovarea unui model familial de îngrijire a copilului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.