O pensiune şi un restaurant din Bihor au fost închise de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor după ce mai multe persoane au consumat din produsele lor alimentare şi au ajuns în spital cu toxiinfecţii.

Duminică, la Spitalul de Boli Infecţioase s-au prezentat două persoane cu suspiciuni de toxiinfecţie alimentară. Conducerea DSVSA Bihor a fost informată de reprezentanţii unităţii sanitare şi a demarat o anchetă. Potrivit informaţiilor furnizate de Mircea Gelu Budău, şeful Direcţiei Veterinare, cele două persoane au participat la o nuntă organizată la o pensiune din judeţ. "În urma investigaţiilor nu au fost constatate deficienţe legate de starea de igienă. În unitate au putut fi identificate contraprobe din preparatele culinare servite şi au fost trimise la laboratorul sanitar-veterinar al DSVSA Bihor pentru analize", a explicat Mircea Gelu Budău. Pe lângă acestea, alte trei persoane au ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase în urma consumului de produse culinare preparate la un restaurant, cel mai probabil omletă şi supă de curcan. Inspectorii sanitari au efectuat, în acest caz, investigaţii şi au constatat deficienţe majore legate de igiena spaţiilor, de modul de manipulare şi depozitarea produselor alimentare. Drept urmare, DSVSA a emis o ordonanţă de suspendare a activităţii şi s-a aplicat o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.400 de lei. "Avertizăm toţi agenţii economici care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice să ia măsurile necesare pentru preîntâmpinarea acestor evenimente şi să respecte cu stricteţe condiţiile de manipulare şi depozitare a produselor alimentare, precum şi cele de igienă", a mai adăugat şeful DSVSA Bihor. Patronii celor două localuri au primit termen pentru repararea deficienţelor, iar inspectorii sanitari aşteaptă rezultatul analizelor de laborator.