Copiii din cele 15 creșe orădene se vor bucura, începând cu această lună, de magia oferită de cărți specifice vârstei, în mini bibliotecile amenajate în fiecare unitate.

De „Ziua Internațională a Cititului împreună”, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu Biblioteca Județeană Oradea „Gheorghe Șincai”, au oferit, prin Fundaţia Culturală de pe lângă Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, pachete de cărți, specifice vârstei 0-3 ani, unităţii de învăţământ Creşa Oradea, astfel atingând scopul proiectului „Să descoperim tainele lecturii”.

„Cititul împreună este o experiență magică pentru copii, o modalitate ușoară și accesibilă de a explora universul din jurul nostru. Cititul, împărtășirea poveștilor, discuțiile despre animațiile din cărți, cântatul și, în general, familiarizarea cu universul cărților ajută dezvoltarea timpurie a copilului prin stimularea limbajului, a creativității, a imaginației, învață conexiuni de tip cauză-efect”, transmit reprezentanții Direcției de Asistență Socială (DAS) Oradea, menționând că lucrul cu cartea reprezintă o sursă bogată de inspiraţie, ce insuflă dragostea pentru literatură și îi încurajează pe copii să fie curioşi, să pună întrebări.

„Mulţumim dnei Alina Silaghi, directorul ADLO, pentru sponsorizarea oferită, dnei manager prof. Ancuţa Şchiop, de la Biblioteca Județeană Oradea „Gheorghe Șincai”, şi dnei Viviana Pop, preşedinta Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai”, pentru sprijinul acordat în derularea proiectului”, au mai transmis reprezentanții DAS Oradea.