Au fost câteva zile de foc pentru membrii Kiwanis din Oradea, care s-au pregătit temeinic pentru întânirea Diviziei NV a Kiwanis România și sosirea celor doi președinți ai Kiwanis Internațional (KI)-Bert West (KI) și Martien vad der Meer (KI Europa).

Întâlnirile au demarat zilele trecute, la Primăria Oradea, unde au fost prezentate activitățile desfășurate în anul 2022 de membrii COJES Bihor și a ONG-urilor partenere, printre care și cluburile Kiwanis, privind intervenția și susținerea copiilor și a adulților cetățeni ucraineni, aflați pe teritoriul județului Bihor, ca urmare a războiului din Ucraina. La evenimente au mai participat: Loredana Voinea-guvernatorul Kiwanis Romania (KR), Mihai Bobitan-locotenent guvernator al Diviziei NV a KR, Simona Dragu-guvernator elect al KR, Marinela Lazar-trezorier KR, Daniel Voinea, BMC, past guvernatorii KR Carmen Polman, Iuliana Păcurar și Eugenia Mitrașcă, membri ai cluburilor din divizia NV și reprezentanți kiwanieni din toată țara.

Președinții KI au realizat o vizită la Centrul de Informare și Consiliere pentru Refugiați Oradea, unde s-au întâlnit cu copiii ucraineni. A urmat prezentarea raportului de activitate al Diviziei NV a KR.

Kiwanienii români sunt voluntari care servesc cu sufletul. În urmă cu un an, ei și-au concentrat atenția asupra asistenței refugiaților ucraineni. Copiii sunt copii și vor doar să zâmbească, iar acest lucru nu a fost niciodată mai evident decât în ​​această săptămână”, a spus Bert West.