Casa de Pensii Bihor informează persoanele interesate că s-a modificat modelul cererii pentru stabilirea calităţii de beneficiar al Ordonanţei Guvernamentale 105 din 1999, în cazul copilului urmaş al părintelui persecutat etnic decedat.

„Având în vedere prevederile O.G. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aducem la cunoștința tuturor că s-a modificat modelul cererii pentru stabilirea calității de beneficiar al O.G. nr. 105/1999, în cazul copilului urmaș al părintelui persecutat etnic decedat”, se arată în informarea transmisă de instituţie.

Noul model de cerere se găsește la sediul instituției CJP Bihor sau poate fi descărcat de pe site-ul www.cjpensiibihor.ro la secțiunea formulare tip / legi speciale/cerere și declarația pe propria răspundere pentru acordarea drepturilor conform Legii 154/2021. De asemenea, anexat noului model de cerere se va depune și declarația pe propria răspundere - Legea 154/2021 care se află în aceeași locație.

„Reiterăm informațiile conform cărora comisia constituită la nivelul instituției noastre analizează cererile și documentele depuse în sensul Legii 154/2021 și se pronunță prin hotărâre motivată de admitere sau de respingere. Hotărârea prin care se stabilește calitatea de urmaș - copil generează efecte juridice începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Pe cale de consecință, pentru cererile depuse până la data de 31 decembrie 2021, calitatea de beneficiar se dobândește începând cu data menționată mai sus”, mai transmite instituţia Casei Judeţene de Pensii Bihor.

De asemenea, în comunicat se mai arată că în perioada 10 iunie-18 august 202, la nivelul instituției s-au înregistrat 4.227 de dosare.