Europe Direct Oradea organizează în 29 iulie, de la ora 18.00, în Parcul Libertății, un adevărat „treasure hunt” despre reciclarea separată, ECOhunt - e cool să fii eco!

„De ce reciclare? Pentru că schimbările climatice și degradarea mediului sunt o amenințare existențială pentru Europa și pentru întreaga lume. Pactul Verde European este una din prioritățile anuale ale Uniunii Europene, prin care ne dorim să fim primul continent neutru din punct de vedere climatic”, anunță organizatorii evenimentului.

ECOhunt, acest eveniment dedicat elevilor și tinerilor, va fi o competiție contracronometru.

Timp de două ore, echipele participante vor primi provocări ecologice de la voluntari și în baza acestora vor descoperi componentele jocului Smart City. Cu toate componentele board game-ului, echipa va găsi masa corespunzătoare cu planșa de joc și va începe competiția împreună cu membrii echipei.

Cei interesați se pot înscrie formând o echipă din patru persoane și completând formularul de înscriere: https://forms.gle/mN75WWxRHXwJrnbb6

„Vor fi în total zece echipe, așa că nu pierde timpul și înscrie-te!”, mai transmit organizatorii.

Europe Direct Oradea este un centru de informare despre activitățile Uniunii Europene, destinat tuturor cetățenilor. Centrul va fi găzduit la sediul Fundației Comunitare Oradea, acesta fiind unul din programele organizației pentru anii 2021-2025.

„Scopul Centrului Europe Direct Oradea este creşterea nivelului de informare a cetăţenilor județului Bihor în privința drepturilor cetăţenilor, a priorităților UE generale și anuale, a legislaţiei europene, a activităţilor instituţiilor europene și a oportunităților sale de finanțare. Fundaţia Comunitară Oradea îşi propune să faciliteze interacțiunea directă între cetățeni și Comisia Europeană prin susținerea conceptului de cetățenie europeană activă, cât și prin informarea instituțiilor europene cu privire la modalitatea în care sunt percepute acțiunile și activitățile lor de către cetățeni. O comunitate conectată are nevoie de cetățeni informați și la nivel local, și la nivel european, iar cetățenia activă presupune responsabilitate comunitară și implicare civică”, a declarat Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.