Direcția de Asistență Socială Oradea, împreună cu Miorița Săteanu, cetățean de onoare al municipiului Oradea și membru al Parlamentului Seniorilor din România, a sărbătorit Ziua Familiei printr-un eveniment care a avut loc la Centrul Social Multifuncțional Ioșia.

În cadrul proiectului „Podul Prieteniei”, inițiat de Miorița Săteanu cu Cetățenii Activi la Puterea a Treia, s-a dezbătut tema - „Familia, un moft, o tradiție sau un stil de viață”. Tematica dezbătută i-a captat pe cei prezenți, astfel încât întâlnirea a fost una interactivă, în care au intervenit cu exemple punctuale din activitatea profesională: viceprimarul Antonia Nica și profesorul universitar dr.Vasile Marc. Anca Grama, directorul executiv DAS Oradea, le-a vorbit celor prezenți despre proiectele instituției pentru a veni în sprijinul familiilor, atât financiar, prin alocațiile pentru susținerea familiilor, cât și prin programele derulate, „ABC pentru mămici și tătici” și „Agenda Familiei”. Astfel, sunt organizate activități educație sanitară, financiară, consiliere psihologică și se vine în sprijinul familiilor cu copii, sau care urmează să aibă copii, și a tinerilor care se confruntă cu o serie de provocări.

Evenimentul a făcut o scurtă radiografie a familiei contemporane și a problemelor pe care aceasta trebuie să le înfrunte pentru a trece proba timpului. Nu au lipsit și momentele artistice, recitări de poezii (Pascu Heteș și prof. Rodica Denuț) și interpretare de cântece din folclorul autentic (surorile Ghib).