În cadrul celei de-a opta ediții a programului pentru sănătatea copiilor, MOL România va sprijini cu 300.000 de lei 19 ONG-uri, care vor derula programe de terapie emoțională și prin artă pentru 870 de copii și adolescenți cu nevoi speciale. Din Bihor, au obținut finanțare Fundația Hospice Emanuel din Oradea și Asociația Down Oradea.

 

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat lista organizațiilor non-profit care vor beneficia de finanțare în cadrul celei de-a opta ediții a Programului pentru sănătatea copiilor. Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională derulate cu acest sprijin, vor ajuta 870 de copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

„În cele 8 ediții ale Programului pentru sănătatea copiilor desfășurate până în prezent au fost înscrise pentru finanțare aproximativ 840 de proiecte, care ne-au impresionat prin calitatea lor profesională. Aceste proiecte ne-au arătat, în cele mai multe cazuri, povești de succes și ne-au dovedit că prin muncă, perseverență și dăruire se pot câștiga bătălii care par altminteri pierdute din start, iar viața unor copii se poate îmbunătăți semnificativ”, a declarat Camelia Ene, reprezentant al companiei MOL România.

În perioada 29 septembrie - 30 octombrie  2016, organizații non-profit și asociații care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave, au înscris 122 de proiecte pentru a primi finanțare în cadrul celei de-a 8-a ediții a Programului pentru sănătatea copiilor. În urma jurizării, au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 19 proiecte, care vor fi implementate în perioada decembrie 2016-august 2017.

„Asigurăm informarea ONG-urilor interesate pe tot parcursul anului. Pe lângă publicarea condițiilor de înscriere comunicăm și rezultatele obținute prin proiectele finanțate. De asemenea, răspundem telefonic sau prin corespondență la întrebările referitoare la organizarea programului și la criteriile profesionale. Această informare continuă asigură șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs de proiecte. Se observă și în acest an că o treime dintre ONG-urile câștigătoare s-au înscris prima dată în program, prezentând proiecte de calitate profesională convingătoare pentru juriu”, a spus și András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.