39 de elevi înscriși în programul Fondul de Burse își doresc să meargă în continuare la școală. Pentru ei, Fundația Comunitară Oradea lansează campania „Pas cu pas, mai educat”, cu scopul de a aduna 39 de ghiozdane pline cu rechizite și 39 de perechi de încălțăminte cu care copiii să parcurgă „drumul spre educație”.

Prin programul Fondul de burse, Fundația Comunitară Oradea dorește să contribuie la diminuarea fenomenului de abandon școlar, lucru pe care îl poate face doar cu sprijinul donatorilor. De cinci ani, organizația susține copii proveniți din familii defavorizate de pe raza județului Bihor cu câte o bursă în valoare de 1000 de lei/an, sub formă de bunuri, distribuite trimestrial.

„Acești copii își doresc să învețe și să aibă o meserie, iar noi le putem ghida calea spre un viitor mai bun. Cu un pic de efort, reușim să le oferim încrederea în forțele proprii. Drept exemplu, o avem pe Alexandra din satul Cheresig - fostă beneficiară a programului, pe care o cunoaștem din 2017 și care anul acesta a absolvit cu succes clasa a XII-a. De curând, s-a angajat în cadrul unei companii pe poziția de operator control calitate. Știm de la ea că s-a integrat ușor și a fost primită bine la locul de muncă. Deși nu a mers la facultate, Alexandra are posibilitatea să avanseze la locul de muncă și să ajungă acolo unde își dorește”, spune Maria Ursu, managerul programului.

În perioada 9 - 26 august, Fundația Comunitară Oradea colectează la sediul din Magazinul Crișul, etajul 2, lucrurile care vor ajuta cei 39 de copii să meargă în continuare la școală. Donațiile vor fi preluate în intervalul orar 10.00-17.00.

„În spatele unei perechi de adidași sau a unui ghiozdan, stă, de fapt, un «Cred în tine»”, mai adaugă Maria Ursu.

Persoanele care doresc să se alăture campaniei „Pas cu pas, mai educat!” sunt invitate să aleagă unul sau mai mulți beneficiari din lista: shorturl.at/AZ127 și să completeze spațiul aferent donației. 

Mai multe detalii despre campanie se pot obține la numărul de telefon 0771-358.776, sau la adresa de e-mail grantmanager@fundatiacomunitaraoradea.ro.