În perioada 4-15 aprilie, de luni până vineri, între orele 12.00 - 20.00, va avea loc campania de colectare a deşeurilor voluminoase şi a deşeurilor periculoase provenite de la utilizatori casnici (persoane fizice) din Oradea.

Cetățenii vor avea posibilitatea să contacteze telefonic, de luni până vineri, între orele 07.30 - 15.30, operatorul RER Vest la nr. de telefon 0751/306.526, în vederea preluării solicitării de colectare a deşeurilor voluminoase sau periculoase, menționând următoarele date: nume și prenume solicitant, adresa, tipul de deșeuri voluminoase pentru care solicită colectarea, volumul estimat al acestora.

Operatorul de salubritate va centraliza solicitările primite şi va organiza colectarea la punctele de domiciliu ale persoanelor fizice, transmițând telefonic solicitantului data și ora de colectare.

Deșeurile vor fi colectate în baza bonului de confirmare emis de către operatorul de salubritate, care va conține următoarele informații: nume și prenume solicitant, adresa, semnătura solicitantului. Bonul de confirmare va conține și datele operatorului: nume și prenume conducător autospecială, număr de înmatriculare a mijlocului de transport, volumul transportat în metri cubi.

Obligațiile cetățenilor care solicită preluarea de la domiciliu a deşeurilor sunt următoarele: să dețină un contract de salubritate cu operatorul RER Vest și să nu prezinte restanțe privind plata serviciilor prestate către operator; să fie prezenți obligatoriu la momentul colectării deșeurilor efectuate de către operator; să prezinte spre colectare deșeurile demontate sau dezasamblate; să pregătească depozitarea deșeurilor la limita proprietății sale, cu acces direct dinspre carosabil pentru autospecialele RER Vest, destinate colectării deșeurilor.

Sunt considerate deșeuri voluminoase deșeurile solide de dimensiuni mari, precum mobilier, obiecte de uz casnic, covoare, saltele, obiecte mari de folosință îndelungată altele decât deșeurile de echipamente electrice și electronice. Deșeurile periculoase menajere sunt deșeurile cu caracter periculos generate de cetățeni în urma activităților desfășurate în gospodăriile proprii - ex. ambalaje de la produși de igienizare, baterii și acumulatori portabili, ambalaje de la vopsele pe bază de ulei, spray-uri, ambalaje de la produse utilizate în amenajări interioare.