Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, 2 iunie, prin ordonanţă de urgenţă, acordarea, în luna iulie, a unui ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

 

„Așa cum ne-am angajat în cadrul coaliției, tot azi, prin OUG, vom aproba acordarea în luna iulie a acelui ajutor financiar de 700 de lei pentru pensionarii ale căror venituri sunt sub limita de 2.500 de lei (2.000 de lei - n.r.)”, a spus la începutul ședinței de guvern Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că numărul beneficiarilor este de 3,3 milioane de pensionari.

„Continuăm implementarea programului Sprijin pentru România. Astăzi putem să anunțăm că emiterea voucherelor sociale pentru persoanele vulnerabile a început. Aproximativ 2,5 milioane de persoane vor beneficia de această formă de sprijin menite să compenseze o parte din creșterea prețurilor”, mai spune Ciucă.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență, „în luna iulie a anului 2022 se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei”.