Tinerii absolvenţi au fost invitaţi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor la bursa locurilor de muncă, eveniment desfăşurat, în premieră, simultan la Oradea, Aleşd şi Beiuş. Din cele 70 de firme prezente la bursă, 58 au participat în Oradea.

Peste 70 de firme, cu un total de 1.289 de locuri de muncă vacante, au participat vineri la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor. În premieră, bursa s-a ţinut simultan la Oradea, Aleşd şi Beiuş. La Oradea au fost prezenţi 58 de angajatori, la Beiuş patru angajatori, iar la Aleşd opt angajatori.

În Oradea, bursa a fost găzdută de Arena Antonio Alexe, iar ofera a fost variată. Majoritatea joburilor oferite a fost din domeniile comerţ, turism şi producţie, cel din urmă segment fiind dedicat şi absolvenţilor de studii superioare. Cum era de aşteptat, cele mai multe oferte s-au adresat absolvenţilor de studii medii, fiind căutaţi în special meseriaşi, ca sudori, lăcătuşi, tâmplari, ori ospătari bucătari şi cofetari.

Alături de absolvenţi, la bursă au participat orădeni care nu au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, deşi au absolvit de mult şcoala, dar şi elevi şi studenţi din ani terminali, care prospectează piaţa muncii în vederea unor angajări viitoare. Cei din urmă au fost prezenţi la eveniment graţie unui parteneriat încheiat între AJOFM Bihor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

Conform primelor date estimative ale AJOFM Bihor, la închiderea bursei trecuseră pragul Arenei Antonio Alexe 1.490 de vizitatori, din care 472 au fost proaspăt absolvenţi. Companiile au ţinut 1.806 interviuri, fiind şi candidaţi care au dat inteviuri la mai mulţi angajatori. În urma acestora, CV-urile a 402 persoane au fost selectate pentru un al doilea interviu.