Creșa Oradea a organizat marți, 30 mai, o nouă întâlnire în cadrul programului „ABC pentru mămici și tătici”. Tema întâlnirii a fost „Întârzierile în limbaj și tulburările de comportament”, aceasta fiind susținută de dna Simona Hinț, psiholog clinician și psihoterapeut principal - supervizor, formator, logoped.

Întâlnirea a fost una interactivă, s-a discutat, pe echipe, despre problemele cu care părinții se confruntă, într-un exercițiu  numit  „Prezintă-ți copilul!”.

S-a încercat împreună aflarea răspunsurilor la întrebările: „Ce fel de om vreau să devină copilul meu?, Ce trăsături de caracter îmi doresc să aibă?, Ce calități sau puncte forte îmi doresc pentru el?, Ce fac zi de zi pentru ca el sau ea să dezvolte aceste calități?”.

Răspunsurile la aceste întrebări i-au ajutat pe părinți să descopere modalitatea prin care îi pot încuraja și sprijini pe copii să se dezvolte armonios pentru a deveni adulți responsabili.

S-a discutat despre cauzele tulburărilor de limbaj pentru a-i ajuta pe părinți să identifice mai ușor semnele care apar la copii, depistarea precoce a acestor tulburări fiind foarte importantă pentru remedierea lor înainte de vârsta școlară.

Un alt subiect dezbătut a fost cel al tulburărilor de comportament, care sunt considerate acele manifestări care nu sunt în conformitate cu regulile sociale, culturale și ale dezvoltării, cauzele care declanșează furia, tantrumurile, izbucnirile violente la copii, modalități de atenuare și gestionare a acestora.