În jur de 50 de balerine, cu vârste cuprinse între 3 ani și 15 ani, din cadrul Școlii de balet și dans Anette Classic Dance Oradea, au participat, pe scena din parcul Nicolae Bălcescu, la un „Maraton cultural caritabil”.

 

În perioada 6-9 august, 46 de balerine, cu vârste cuprinse între 3 ani și 15 ani, din cadrul Școlii de balet și dans „Anette Classic Dance”, au participat la un program desfășurat în premieră în orașul de pe Crișul Repede, intitulat sugestiv „Maraton cultural caritabil”. Pentru că au dorit să readucă baletul și dansul cât mai aproape de public, balerinele școlii au evoluat în aer liber, pe scena din parcul Nicolae Bălcescu din Oradea. Astfel, pe parcursul celor patru zile, minunatele balerine au interpretat pentru cei prezenți numeroase variații din opere de balet. Programul a fost împărțit în două părți. În prima parte, spectatorii au luat parte la o oră deschisă de dans clasic /balet, după care au fost introduși, treptat, în lumea fascinantă a baletului, având ocazia să urmărească evoluția balerinelor atât din sfera baletului cât și a dansului liric și tematic. Din program nu au lipsit dansurile tematice, de caracter, precum și improvizațiile de dans clasic, respectiv dans liric. La fața locului, au fost așezate scaune și băncuțe, iar evenimentul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor și regulilor precizate pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

„Prin acest proiect, ne-am propus să susținem activitatea Asociației Amia Suflet de Copil, donațiile strânse în cele patru zile urmând a fi donate acestei asociații, care oferă sprijin necondiționat copiilor instituționalizați, abandonați în spitale, precum și tuturor celor care se află în dificultate. Mulțumiri micilor balerine, care și-au dat aportul în acest proiect, dar și părinților lor, pentru susținere și implicare”, a declarat instructoarea Ana Maria Toth, de la Anette Classic Dance Studio Oradea, organizatoarea evenimentului.