Mai mulți tineri vor pedala miercuri, 17 mai, într-o ștafetă ciclistă pentru a-i ajuta pe bolnavii de scleroză multiplă, în cadrul unei acțiuni sportive, „Ștafeta Ciclistă SM”, care leagă, în mod simbolic, 16 localități din România. Scopul acestei campanii este solidarizarea şi încurajarea pacienților afectați de scleroză multiplă în lupta lor cu această maladie.

Practic, mai mulți voluntari pe bicicletă fac un tur al României care va lega cele 16 orașe: Oradea, Cluj-Napoca, Bistrița, Reghin, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sibiu, Călimănești-Vâlcea, Craiova și București. Evenimentul este organizat de Asociația de Scleroză Multiplă România, în colaborare cu Fundația de Scleroză Multiplă Bihor și Asociația Filantropia Oradea. Startul se va da din Oradea, în 17 mai, de lângă Stefy Café, strada Republicii 3, Oradea. Turul cultural va porni, după prezentarea proiectului național Ștafeta Ciclistă SM, în jurul orei 14.30. De menționat că participanții vor putea testa la fața locului prima bicicletă „diagnosticată cu scleroză multiplă”, un aparat care imită unele simptome ale acestei boli. Îndrăzneții care vor putea parcurge minimum 100 m vor fi răsplătiți cu mici premii. Ramona Novicov este invitatul special al evenimentului, în calitate de expert în domeniul artei și arhitecturii, şi va prezenta povestea clădirilor emblematice de pe corso-ul orădean, în cadrul unei mini-excursii cu bicicleta, la care sunt invitați toți iubitorii de artă și istorie culturală a orașului Oradea.

Organizatorii facilitează închirierea gratuită a unei biciclete la eveniment pentru cei care nu dispun de bicicletă proprie, în limita a 30 de biciclete, pe bază de înscriere cu confirmare, la adresa de mail: centru@sclerozamultipla.ro

Participarea este gratuită, activitatea fiind înscrisă în proiectul național Ștafeta Ciclistă SM, dedicată persoanelor afectate de scleroza multiplă (SM), însă doritorii pot dona sume mici (5-10 lei) pentru comunitatea SM. Fondurile vor fi oferite campaniei mondiale de cercetare medicală intitulat „Kiss MS Goodby” pentru găsirea unui tratament care să vindece această afecțiune.