Fapte bune pentru autism a fost deviza sub care sportivi de toate vârstele, amatori sau profesionişti s-au aliniat la start în Parcul Brătianu sâmbătă, 23 octombrie. Taxa de înscriere plătită de fiercare participant a fost donată Centrului de Zi al SOS Autism Bihor.

Propunerea făcută de SOS Autism a stârnit atât interesul orădenilor cât şi al autorităţilor, evenimentul beneficiind de un parteneriat cu Primăria Oradea şi de prezenţa viceprimarului Arina Moş, dar şi de sprijinul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport şi Liceului cu Program Sportiv Bihorul.

Probele pentru care orădenii au putut opta au fost următoarele: Crossul copiilor (1000 m), care se va desfășura de la ora 11.00; Ștafeta Family (3x1000 m), de la ora 12.30, și Ștafeta Mixtă (4x1000 m), de la ora 14.30.

Taxa de înregistrare, donată integral către Centrul de Zi SOS Autism Bihor a fost astfel: pentru Ștafeta Family, donația minimă 150 lei; pentru Ștafeta Mixtă, donația minimă 400 lei, iar pentru Crosul copiilor, fiecare participant a putut dona cât a dorit, direct în urna de la înscriere. Asociația SOS Autism Bihor a oferit celor care s-au înscris la eveniment lumânări parfumate, confecționate în cadrul atelierului de creație al centrului, sub îndrumarea a două mămici: Daniela Dana și Gyongyi Heder.

„Azi am lasat prima ediție a evenimentului sportive caritabil Împreună la Fapte bune pentru autism. Mulțumesc sponsorilor pentru susținere, mulțumesc tuturor care au fost alături de noi și au alergat pentru o cauza caritabilă .

Mulțumesc Primărie Municipiului Oradea, doamnei viceprimar Arina Moş pentru susţinerea acestui eveiment, şi bunei mele prietene, Karmen Chimerel, pentru organizare”, a spus Simona Zlibuţ, preşedinta asociaţiei SOS Autism Bihor.
„Dăruirea și implicarea dumneavoastră sunt dovada că Dumnezeu lucrează prin oameni.

Sunt fericită și mândră că am putut ajuta Centrul de zi SOS Autism Bihor și mă bucur că ați acceptat această provocare alături de mine”, le-a transmis orădenilor Karmen Chimerel. Şi pentru că evenimentul s-a dovedit unul de succes, organizatorii iau în calcul pregătirea unei noi ediţii, anul viitor.