Pentru șomeri și persoane inactive, a fost lansat proiectul - „Atelierul de învățare”
Asociația Inceptus România, împreună cu Corporactive Consulting, implementează, pe o perioadă de nouă luni, în regiunea Nord-Vest, în principal județul Bihor, proiectul intitulat „Atelierul de învățare”.
Asociația Inceptus România, împreună cu Corporactive Consulting SRL, implementează, în perioada 1 aprilie 2023 – 31 decembrie 2023, proiectul cu titlul „Atelierul de învățare”, ediția II-a.
„Obiectivul general al proiectului este creșterea nivelului de calificare și ocupare pentru 204 șomeri și persoane inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanele cu dizabilități, persoanele cu nivel redus de educație din regiunea de dezvoltare Nord-Vest, într-o perioada de nouă luni”, anunță Mihai-Andrei Pop, managerul de proiect.
Potrivit acestuia, pentru cele 204 persoane selectate în grupul țintă vor fi furnizate gratuit servicii specializate pentru stimularea ocupării, conform Legii nr. 76/2002, servicii de formare profesională pentru 184 de persoane și servicii de evaluarea și certificarea competențelor profesionale obținute pe alte căi decât cele formale pentru 20 de persoane.
Serviciile specializate pentru stimularea ocupării, conform Legii nr. 76/2002, includ: activități de informare și consiliere specializată, inclusiv aplicarea testului SWS (Survey of Work Styles) și organizarea unei ședințe individuale de consiliere; activități de mediere, inclusiv furnizarea de informații cu privire locurile de muncă oferite și susținerea persoanelor din grupul țintă pentru întocmirea documentelor solicitate la angajare.
Serviciile de formare profesională cuprind cinci programe de formare de nivel calificare 2 și 3 pentru meseriile: operator confecționer industrial, cameristă, ospătar, tapițer, tâmplar universal și vor fi organizate și furnizate pentru 184 de persoane din grupul țintă.
20 de persoane din grupul țintă vor participa la activități de evaluare și certificare a competențelor dobândite în context non-formal/informal în meseria de ambalator manual. 80% dintre participanți vor obține în urma participării la activitățile proiectului un certificat de absolvire emis de Autoritatea Națională pentru Calificări, iar 94 de persoane din grupul țină vor putea fi angajate în companii cu care au fost semnate acorduri de colaborare.
„Toate persoanele participante la proiect vor avea acces la Centrul Virtual de Resurse, unde va fi dezvoltat un nou modul: „Ocuparea pe piața forței de muncă”.
Noul modul vine în sprijinul grupului țintă în vederea stimulării ocupării forței de muncă, cu informații specifice”, menționează Mihai-Andrei Pop.
Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 4.865.323,23 lei din care: 4.043.618,09 lei este contribuția Uniunii Europene și 713.579,62 lei este contribuția din bugetul național al României.
Toate serviciile oferite participanților la proiect sunt gratuite.
Proiectul beneficiază de co-finanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 - 2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toți”.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.