Sâmbătă, 3 iunie, în incinta Liceului „Don Orione” din Oradea, a avut loc a IX-a ediţie a „Întâlnirii eparhiale a copiilor”, eveniment la care au participat peste 1000 de copii din judeţele Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Arad.

 

Încă de la început, s-au unit în rugăciune prin Sfânta Liturghie, alături de PS Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, împreună cu preoţii şi voluntarii prezenţi, sosiţi din 10 protopopiate. După Liturghie, copiii au fost îndemnaţi de către moderatorii întâlnirii, Carla Maxim şi Ovidiu Lazăr, să asculte sfatul Preasfinţitului care spune: „Schimbându-ne pe noi în bine, prindem aripi, iar apoi schimbăm lumea!”. Au fost premiaţi elevii: Andrei Gui, pentru desenul reprezentativ de pe tricouri, şi Mario Tătar, pentru desenul de pe diplome.

După prânzul luat împreună, au fost câteva momente artistice şi câteva dansuri recreative pentru a pregăti atmosfera pentru mult aşteptata întrecere cu jocuri, care au fost pregătite şi coordonate de animatori din diverse grupuri şi parohii din Oradea.

Entuziasmul copiilor şi dorinţa de a fi cei mai buni la jocurile pregătite s-a simţit încă dinainte de începerea jocurilor, ei fiind nerăbdători şi plini de energie. Toate grupurile au participat la toate jocurile, cei mici fiind bucuroşi şi recunoscători pentru că s-au putut simţi bine împreună, au lucrat în echipă, fiecare contribuind, fiecare ştiind că este important pentru echipă. După jocuri, s-a revenit în sala de sport a Liceului, unde s-au propus momente artistice, primul fiind un moment de dans Hip-hop, fiind urmat de momente vocale şi câteva dansuri. Încheierea momentelor artistice le-a aparţinut prezentatorilor care au pregătit piesa „Visător”, de la Randi, pe care au cântat-o la unison cu toţi copiii. După premierea pe care fiecare a aşteptat-o cu sufletul la gură, copiii au fost răsplătiţi cu îngheţată.

Mulţumiri gazdelor: părintele Florian, părintele Mihai, fratele Nicu, fratele Mihai, pentru implicare şi disponibilitate, colegilor de la Biroul Pastoral: pr. Marius, Laura, Dorin, Ovidiu şi Francesca.

De asemenea, mulţumim animatorilor de la Don Orione şi Sântandrei, ASTRU, grupului „Allegria”, grupului Dominic Savio, în mod special pentru animarea Liturghiei, Liceului Greco-Catolic, Colegiului „Sfânta Familie”, Seminarului Greco-Catolic şi, în special, părintelui rector Anton Cioba, care s-a ocupat de bunul mers al Sfintei Liturghii, părintelui vicar cu preoţii, Antoniu Chifor, părintelui vicar general, Olimpiu Todorean, care a susţinut desfăşurarea întregii întâlnirii. Mulţumiri şi fraţilor Hadade, depozitului de tricouri, Selgros şi Direcţiei de dezvoltare şi implementare proiecte (DDIP) Bihor, pentru tot ajutorul.

Carla MAXIM