Peste o mie de copii, adolescenți și tineri au fost implicați de polițiștii de prevenire bihoreni în atelierele pentru siguranță, desfășurate la Comuniteca Oradea.

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, în parteneriat cu reprezentanții Fundaţiei Comunitare Oradea organizează, săptămânal, ateliere de informare pentru copii și adolescenți, în cadrul proiectului preventiv „Educație pentru siguranță”.

Atelierele de informare susținute de polițiștii de prevenire bihoreni au loc la sediul Comunitecii Oradea. Atelierele se desfășoară de două ori pe săptămână, lunea și vinerea, începând cu ora 10.00. Până în prezent, în cursul acestui an, polițiștii de prevenire bihoreni au organizat, în cadrul proiectului preventiv, 27 de ateliere de informare, care au avut loc la Comuniteca și, pe parcursul sezonului estival, în Parcul Libertății din municipiul Oradea, în cadrul cărora au fost implicați peste 1.000 de copii și profesori din instituțiile de învățământ bihorene. În cadrul atelierelor, copiii au avut posibilitatea să descopere şi să experimenteze propriile abilităţi şi aptitudini preventive, să identifice atât situațiile de risc, cât și soluțiile pentru acestea, prin intermediul unor jocuri interactive (șotronul preventiv, roata prevenirii, lecții deschise).

Polițiștii de prevenire utilizează, în cadrul atelierelor preventive, ca materiale de suport, trei materiale educative, în format video, realizate de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor în cursul anului 2021, în cadrul proiectului „Educație pentru siguranță”, susținut de Fundația Comunitară Oradea. Atelierele preventive continuă pe parcursul întregului an.