Polițiștii de prevenire bihoreni, alături de reprezentanții Fundației Lampas au desfăşurat, în prima săptămână din luna martie, o serie de activităţi informativ - preventive, destinate prevenirii violenţei domestice.

Pe parcursul întregii perioade, polițiștii de prevenire bihoreni au derulat întâlniri, atât cu femeile victime ale violenței domestice, dar și cu alte femei, reprezentante ale comunității, pentru a le oferi sfaturi și informaţii utile cu privire la violenţă domestică.

Astfel, sub sloganul „Scoate violenţa din viaţa ta! Oferă un zâmbet şi o floare!”, poliţiştii de prevenire şi partenerii de campanie au fost alături de studenții de la Universitatea Oradea, s-au întâlnit cu părinții preșcolarilor și școlarilor din unități de învâțământ din municipiul Oradea, au vizitat femeile care frecventează centrul multifuncțional pentru persoanele de vârsta a treia Rogerius și au derulat întâlniri stradale, interactive, cu cetățenii.

În cadrul întâlnirilor au fost purtate discuții despre principale forme de manifestare a violenţei domestice, despre cauzele apariției acesteia, despre cum și unde trebuie sesizat un astfel de caz, au fost prezentate serviciile oferite de comunitate pentru protejarea victimei, drepturile pe care le au victimele, dar și mituri privind violenţa domestică și modalități de prevenire a acesteia. Femeile sunt încurajate de polițiști să raporteze de îndată cazurile de violență domestică, pentru că doar așa poate fi prevenită victimizarea acestora și stopat acest fenomen. Totodată, pentru a marca începutul primăverii, polițiștii de prevenire bihoreni și partenerii de program le-au oferit doamnelor și domnișoarelor prezente la acțiunile preventive flori, dulciuri şi mărţisoare cu mesaje preventive. Activităţile de acest gen vor fi continuate de polițiștii de prevenire bihoreni şi în perioada următoare.