În cadrul campaniei „Sănătatea Reproducerii”, beneficiarii Centrului Comunitar Gutenberg și ai Adăpostului de Noapte Oradea au primit vizita reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Bihor.

Tematica abordată de această dată a fost bolile cu transmitere sexuală, prezentarea acestora, cunoașterea riscurilor și prevenirea acestora, subliniindu-se faptul că bolile cu transmitere sexuală sunt mai ușor de prevenit decât de tratat.

„Mulțumim doamnei biolog Carmen Dinescu și domnului Samuel Negruț, care, de fiecare dată, aleg o tematică de interes pentru beneficiarii noștri”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Adăpostul de Noapte este situat pe str. J.Gutenberg nr.8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri, care, la nevoie, pot fi suplimentate.

Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele două corpuri de clădire si cele 12 containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

De asemenea, persoanele cazate aici primesc, la nevoie, haine, un ceai cald şi, nu în ultimul rând, cazare și sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeaşi adresă, respectiv J.Gutenberg nr.8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea de programe TV.