Rezultatele unui proiect internațional - ,,Schimb de bune practici privind copiii cu dificultăți de învățare...”
Miercuri, 3 octombrie, la Restaurantul Butoiul de aur, a avut loc conferința de diseminare a proiectului Erasmus+ KA 2 LIFE ,,Schimb de bune practice privind copiii cu dificultăți de învățare, probleme de integrare și tulburări de comportament”, proiect finanțat cu sprijinul Comisiei Europene.
Activitatea a făcut parte din programul săptămânii proiectului (1-5 octombrie 2018), săptămână ce cuprinde activități variate susținute împreună cu elevi și profesori. Printre aceste activități, amintim: activități de stimulare senzorială, activități sportive, activități la tabla SMART și activități de meloterapie.
Proiectul mai sus amintit este finanțat cu sprijinul Comisiei Europene, având un buget de 22.310 euro. Este coordonat de Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola, Budapesta, Ungaria, şi are ca parteneri, alături de CŞEI Nr. 1 Oradea, instituţii din: Turcia - Suadiye Ortaokulu, Suadiye – Kartepe, Italia - I.C. Francesco Petrarca și Spania - Colegio Publico Ocejon, Guadalajara, Castilla - la Mancha, Catania, Sicilia.
Potrivit prof. Elena Erdeli, coordonatoarea proiectului, obiectivele proiectului au vizat, printre altele, învățarea unor noi metode pedagogice aplicate de către profesorii participanți la proiect în educarea elevilor cu dificultăți de învățare, probleme de integrare și tulburări de comportament; crearea unor condiții educaționale mai bune pentru elevi, pentru a avea mai mult succes la școală și ulterior pe piața europeană a muncii; dezvoltarea competențelor TIC şi a celor de comunicare într-o limbă străină; participarea profesorilor la training-uri, schimburi de experiență și idei într-o cooperare internațională; transmiterea și aplicarea în practică a bunelor practici de către profesorii participanți la mobilitățile proiectului, precum și instituirea unui sistem funcțional, cu scopul detectării timpurii a elevilor cu dificultăți de învățare, probleme de integrare și tulburări de comportament.
Pe parcursul derulării proiectului (noiembrie 2016-octombrie 2018), s-au desfășurat numeroase activități, printre care amintim: reuniune transnațională în Turcia; activitate artistică organizată de Ziua persoanelor cu dizabilități; confecționarea unor felicitări de Crăciun pentru parteneri; curs de limbă engleză; activitate pentru preșcolari și elevii din ciclul primar; confecționare de mărțișoare și felicitări dedicate mamelor; transmiterea noilor metode învățate în școală colegilor care nu au participat la evenimentele de formare transnațională; eveniment de formare a personalului pe termen scurt (cinci zile) în Italia; perfecționare profesională și shadowing la locul de muncă; eveniment de formare a personalului pe termen scurt (cinci zile) în România; schimb pe termen scurt a grupurilor de elevi, în luna aprilie a.c., în Spania; activități sportive organizate în parteneriat cu elevi și profesori de la Școala Gimnazială „Puiu Sever” Ineu și Liceul Ortodox „Ep. R. Ciorogariu” Oradea; ateliere creative; ateliere de meloterapie și activități dedicate Zilei Europei; activitate realizată în parteneriat cu elevi de la Liceul de Arte Oradea, Școala Gimnazială „N. Bălcescu” Oradea, Școala Primară Chijic și Liceul Ortodox „R. Ciorogariu” Oradea; activități de stimulare senzorială etc.
Prin intermediul ziarului nostru, prof. Elena Erdeli, coordonatoarea proiectului, a ținut să aducă mulțumiri membrilor echipei de proiect, partenerilor de peste hotare și tuturor colaboratorilor care au contribuit la materializarea proiectului.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.