La Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu”, sâmbătă, 10 iunie, bihorenii fac valuri de bine la Swimathon Oradea, ediția a XI-a, susțin înotătorii și donează pentru proiectele și cauzele înscrise.

Bihorenii s-au implicat în susținerea proiectelor și cauzelor înscrise la Swimathon Oradea 2023. Obiectivul impus de 300.000 lei este foarte aproape de a fi atins la doar câteva ore distanță de evenimentul caritabil. Chiar și așa, strângerea de fonduri continuă, iar cei care doresc să susțină un proiect sau o cauză pot face donații pe site-ul Swimathon Oradea. Pentru a veni în sprijinul proiectelor și cauzelor care au nevoie de susținerea bihorenilor în obținerea fondurilor necesare, donațiile pot fi făcute și după evenimentul sportiv din 10 iunie. Este importantă implicarea comunității și susținerea financiară a proiectelor pentru ca acestea să reușească să strângă fondurile necesare. Comunitatea poate alege pentru care dintre cele 22 de proiecte vrea să doneze accesând acest link. Sunt cauze sociale, proiecte culturale, educaționale sau atente la mediul înconjurător, medicale sau comunitare ce au nevoie de sprijin financiar pentru a produce schimbări în bine.

331 de înotători și 57 de echipe vor înota pentru cauzele și proiectele în care cred și pentru care vor face valuri de generozitate. Echipa care va înota cele mai multe lungimi de bazin în 40 de minute va aduce proiectului susținut un premiu suplimentar oferit de Fundația Comunitară Oradea, în valoare de 1000 de lei.

Înotătorii au nevoie de susținere pentru a face valuri de bine. Bihorenii sunt invitați să îi încurajeze din tribune și să doneze la fața locului pentru proiectele care au nevoie de fonduri pentru a fi implementate/continuate sau pentru cauzele sociale care au nevoie de ajutor.

Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Fundației Comunitare Oradea https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/  și pe paginile de facebook : https://www.facebook.com/SwimathonOradea și https://www.facebook.com/fcoradea