În Oradea, sâmbătă, 26 martie, începând cu ora 15.00, va avea loc Marşul pentru Viaţă și pentru Pace 2022, având motto-ul ,,Egalitate, echitate şi sprijin - din prima secundă şi întreaga viaţă”, fiind cea de-a XII-a ediţie în România a acestui eveniment.

„Vă rugăm să încurajaţi credincioşii pentru a participa într-un număr cât mai mare la evenimentele care susțin dreptul la viaţă și încurajează mamele de a lua decizii în favoarea vieții încă de la concepere. Totodată, vă invit să continuăm să ne rugăm pentru ca cei care conduc lumea să ia decizii numai în favoarea păcii atât în Ucraina cât și în întreaga lume”, este invitația adresată de Preasfințitul Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea.

Marşul va debuta cu o adunare publică în Piaţa Unirii, urmată de marşul propriu-zis, pe traseul: str. General Traian Moşoiu, str. Piaţa 1 Decembrie, Catedrala Ortodoxă ,,Învierea Domnului”, B-dul General Gheorghe Magheru, Biserica Seminarului Teologic Greco-Catolic ,,Sfântul Gheorghe”, Calea Republicii și Biserica Romano-Catolică ,,Coborârea Sfântului Spirit”.

„Evenimentul este unul apolitic și neconfesional, nu militează interzicerea avortului, nu susține nicio formă de ostracizare a femeilor. Manifestarea își propune să arate oamenilor frumusețea și valoarea vieții umane existente în sânul matern încă de la concepere”, menționează Laura Ologu, organizatoare a evenimentului din partea Biroului Pastoral al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea.