De cele mai multe ori, spațiile de joacă și de agrement din Oradea, în special cele umbrite, sunt ca o mană cerească pentru copiii care locuiesc în zonă. Există, însă, și situații în care aceste locuri publice pot reprezenta un adevărat pericol pentru cei mici, dacă nu sunt reparate sau amenajate corespunzător.

În urmă cu aproximativ o lună, în micuțul parc, de pe strada Lăpușului, din cartierul Ioșia Nord, o fetiță a căzut la pământ, din cauza unei scânduri rupte la un pod de lemn. Fetița a început să plângă, iar bunica ei, care o însoțea, a luat-o în brațe și a dus-o urgent acasă.

Acum, după aproape o lună de la această întâmplare, situația este aceeași. Copiii care vor să se joace în acest spațiu de joacă, mai ales cei mici, trebuie să fie foarte atenți, atunci când traversează podulețul din scânduri, pentru că pot, oricând, să cadă și să se rănească.

Cu toate că panoul de avertizare, cu atenționările obligatorii prevăzute de legislație, există (denumire, greutate maximă admisă/copil), nu toți cei care vizitează acest parc respectă informațiile respective.

Potrivit legii, distrugerea aparatelor de joacă se sancţionează cu amendă de la 500 la 1.000 lei.

Spaţiul de joacă în cauză este situat pe cei aproximativ 12 metri dintre noul bloc turn din strada Lăpuşului şi blocul de garsoniere, modernizat, din strada Erofte Grigore.

Părculeţul a fost amenajat, cu aprobarea Instituţiei Arhitectului Şef şi a Direcţiei Patrimoniu Imobiliar, de dezvoltatorul imobiliar, pe terenul aflat în proprietatea sa, pentru a-şi asigura vânzarea apartamentelor.

Despre acest parc s-a mai scris în urmă cu ceva vreme, când, la Primăria Oradea, a avut loc dezbaterea publică a proiectului de regulament privind organizarea şi funcţionarea spaţiilor de joacă şi de agrement amplasate pe domeniul public. La acea vreme, membrii asociaţiei Erofte Grigore au reclamat directorului adjunct al Direcţiei Tehnice, Emil Benţan, şi şefului Compartimentului Servicii Publice şi Spaţii Verzi, Mircea Stejeran, deranjul provocat de locul de joacă respectiv, întrucât este situat la doar trei metri de geamurile blocului în care oamenii locuiesc.