Şedinţă de lucru cu toate instituţiile abilitate - Problema cerşetoriei în Oradea
Viceprimarul Arina Moș a avut o întâlnire de lucru marţi, 18 mai, cu reprezentanții Poliției Locale, ai Direcției de Asistență Socială Oradea (DASO) și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) în vederea luării unor măsuri pentru limitarea fenomenului cerșetoriei.
La întâlnire au participat directorul DASO, Anca Grama, coordonatorul Adăpostului de Noapte de pe str. Gutenberg nr. 8, Cosmin Galea, directorul Poliției Locale, Cristian Beltechi, directorul adjunct al Poliției Locale, Ioan Găluț, și directorul DGASPC, Camelia Gaciu.
Întâlnirea a fost precedată de discuțiile purtate săptâmâna trecută de viceprimarul Arina Moș cu reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție și cu firmele care prestează servicii de pază în marile magazine din oraș – Carrefour, Kaufland, Lidl, Real și Auchan, care se confruntă cu problema persoanelor care apelează la mila publică în parcările acestor magazine sau chiar în interiorul acestora.
„Este evident că Oradea este un oraș care s-a dezvoltat foarte mult și care atrage și această categorie de persoane. Potrivit evidențelor noastre, cei mai mulți cerșetori nu sunt din Oradea, ci din localitățile limitrofe: Holod, Haieu, Rontău, Tinca. Orădenii trebuie să știe că acești cerșetori au fost surprinși în multe cazuri cu sume mari de bani asupra lor, de multe ori aceștia venind organizați cu mașina din satele limitrofe și s-au organizat pe sectoare în parcările marilor magazine”, a declarat viceprimarul Arina Moș.
Poliția Locală a trimis o adresă tuturor supermarket-urilor din municipiu prin care solicită sprijinul firmelor de pază în sensul sesizării Dispeceratului Poliției Locale (0259.969) ori de câte ori cerșetorii își fac apariția în zonă. Echipajele Poliției Locale se vor deplasa în timp util la sesizările acestora, după care cerșetorii vor fi transportați la Adăpostul de Noapte. În cazul minorilor care apelează la mila publică, aceștia vor fi transportați la centrul administrat de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
„Ne dorim o colaborare foarte bună cu toate instituțiile implicate. Consider că discuțiile purtate cu Inspectoratul Județean de Poliție și cu firmele de pază au fost foarte constructive și ne ajută în luarea unor măsuri coerente raportate la situațiile concrete pe care le avem în teren. Colaborarea cu Inspectoratul Județean de Poliție este una binevenită având în vedere pârghiile legale pe care le are acesta în rezolvarea unor astfel de probleme”, a precizat viceprimarul Arina Moș.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.