Au mai rămas mai puțin de două luni până la cel mai mare eveniment sportiv filantropic din comunitatea bihoreană, pe care Fundația Comunitară Oradea îl organizează în data de 27 mai 2017 la Bazinul Olimpic Ioan Alexandrescu. Ultimii patru ani au însemnat pentru Swimathon Oradea transformarea în realitate a 59 de vise, prin implicarea activă a 890 de înotători și peste 3700 de susținători, care au contribuit la strângerea a 290.000 lei.

Anul acesta, pentru generozitatea bihorenilor, s-au aliniat la start 22 de cauze locale, care sunt din cele mai diverse domenii și vizează atât mediul urban, cât și cel rural: achiziționarea unor căști speciale cu electrozi integrați pentru înregistrări și EEG copii epileptici; recuperarea medicală a lui Andreas, Rareș și Vladimir prin participarea la terapii de ultimă generație; oferirea sprijinului financiar și moral pentru continuarea studiilor pentru 10 elevi proveniți din familii defavorizate; participarea a 80 de tineri din Maramureșul istoric (Ucraina) la tabara anuală de cunoaștere a frumuseților, locurilor și istoriei patriei-mamă; sprijin pentru 4 tineri proveniți din medii defavorizate pentru  obținerea permisului de conducere; organizarea unei școli de vară adresată tinerilor artiști din țară; reprezentarea României la Campionatul Mondial de Dans Hip-Hop de către trupa orădeană Ritm On Stage și multe altele.

Orădenii care vor să afle amănunte ale acestor povești, pentru a alege cauza care li se potriveşte cel mai bine, pot intra pe pagina de facebook a evenimentului.

„La Swimathon Oradea 2017 fiecare persoană preocupată de comunitatea în care trăiește se poate implica pentru a contribui la schimbarea în bine a orașului. Înotători, donatori, sponsori, ambasadori, voluntari și inițiatori de proiecte a venit din nou momentul să demonstrăm că puterea implicării comunității poate duce la realizări fantastice!”, au transmis organizatorii.