Nu a fost înghesuială sâmbătă, 20 iulie, la primul târg de adopții de la Adăpostul Grivei. Cel puțin, nu la prima oră. Totuși, atât administratorul Daniel Dolga cât și directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica erau optimiști și încrezători că evenimentul va deveni unul de tradiție.

 

Iubitorii de animale au putut adopta, gratuit, un cățel, sâmbătă, între orele 10.00-12.00, cu ocazia târgului de adopții.

„Am organizat acest eveniment pentru a ajuta iubitorii de animale. Sperăm să se încetățenească pentru a avea o fluctuație mai bună a animalelor. Noi capturăm câinii, îi microcipăm, vaccinăm, deparazităm, și le găsim proprietar. În acest fel, orașul este curat, nu avem câini fără stăpân și prevenim eventualele neplăcute. Momentan, avem 85 de câini din rasă comună”, a spus, pentru Crișana, Daniel Dolga, administratorul Adăpostului Grivei.

Liviu Andrica, directorul Administraţiei Domeniului Public, a povestit ce a stat la baza organizării târgului.

„Ideea a e venit ca urmare a faptului că în noua piață 100, acolo unde se vând animale, am văzut că se vând și căței de rasă comună și sunt cumpărați. Și atunci am spus că de ce să nu îi dăm și noi din adăpost? Mai ales că cei care îi iau de la noi, îi iau direct sterilizați, microcipați, deparazitați și cu carnet de sănătate. Ba mai mult, pentru cei care locuiesc pe o rază de 60 de km îi și ajutăm să îi ducă acasă. Toată lumea e câștigată. Noi, că reducem numărul câinilor pe care îi avem în adăpost, pentru că e limitat ca și capacitate, iar doritorii ies bine că au un câine sănătos, verificat, cu carnet de sănătate”, a povestit Liviu Andrica.

Cei care vor să adopte un cățel o pot face și weekendul viitor, direct de la Adăpostul Grivei, pe str. Corneliu Baba, nr. 19, între orele 10.00-12.00