Un eveniment special, cu și pentru oameni speciali - Gala dansului ADOR
Peste 140 de copii și tineri din Bihor, Arad, Satu Mare și Cluj au participat vineri, 23 noiembrie, la „Gala dansului ADOR”, un eveniment cultural-artistic menit să scoată în evidență abilitățile personelor cu nevoi speciale.
Sala de sport a Liceului „Don Orione” Oradea a devenit, vineri, neîncăpătoare, pentru cei peste 140 de copii și tineri cu și fără dizabilităţi din Bihor, Arad, Satu Mare și Cluj, care au luat parte la „Gala dansului ADOR”.
Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO) a ales să fie alături de Asociaţia Down Oradea România, Arina Moș, directorul executiv al instituției, fiind, și de această dată, alături de copiii și tinerii cu Sindrom Down.
În cadrul evenimentului, și-au dat concursul artiști mici și mari de la: Asociația Down Oradea România - dans popular; Creșa nr. 8 „Căsuța piticilor” - dans popular „piticot”; Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Cristal” - dansul „Crăiasa Zăpezii”; Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Orizont” - Zumba Fitness; Adăpostul de noapte pentru copiii străzii - dans country; Centrul de Plasament pentru copii cu dizabilități nr. 3 - dans Hip-Hop; Centrul de Plasament pentru copii cu dizabilități nr. 4 - dans popular; solista Violeta Pușcaș; Grădinița cu program prelungit nr. 27, grupa mijlocie B - hora; Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 - Ansamblul de dans popular în parteneriat cu elevi de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” - dans popular bihorean; Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 - dans modern; Asociația Down Oradea Romania - vals; Langdon Down Transilvania - „Dansul babelor”; Integra Asociația Persoanelor cu Dizabilități Mentale - dans perechi; Asociația AGA Down Cluj - hora; Langdon Down Transilvania - dans modern; Asociația Down Oradea Romania - dans marș; Școala Gimnazială Hotar - Ansamblul „Datina dubașii” din Hotar și Asociația Down Oradea Romania - dans solo, Ioana Elena Ciobanu.
La final, participanții au fost răsplătiți din partea organizatorilor cu medalii, dulciuri și câte un trofeu pentru fiecare organizație.
Evenimentul a fost prezentat de Camelia Pășcui, de la Asociația „Sănătatea ta, Adevăr și Caritate”.
„Gala dansului ADOR a avut o întrerupere de câțiva ani. Din anul 2012, nu am mai reușit să organizăm acest eveniment, însă, acum, am reușit acest lucru cu ajutorul Direcției Social Comunitare Bihor. Am avut peste 140 de copii și tineri din Bihor, Cluj, Arad și Satu Mare, dar au fost participanți și de la DGASPC Brașov și Asociația Surzilor din România – Filiala Bihor”, ne-a declarat psihologul Marius Panciu, coordonatorul proiectului, cel care s-a implicat trup și suflet în reușita acestui eveniment, alături de părinți voluntari din cadrul Asociației Down Oradea.
„Scopul evenimentului este să-i adunăm împreună pe toți tinerii care au anumite deficiențe alături de cei din comunitatea locală și să le oferim posibilitatea de a dansa și a se bucura împreună. Dansul unește, în general, oamenii, fiind un motiv atât de bucurie, cât și de exprimare, întrucât are un efect benefic și din punct de vedere terapeutic”, a mai spus interlocutorul nostru.
Manifestarea a fost organizată de Asociaţia Down Oradea România – ADOR și a avut loc în cadrul proiectului „Toți suntem campioni”, finanțat de Direcția Social Comunitară Bihor. De asemenea, în buna desfășurare a evenimentului s-au implicat și aproximativ 30 de studenți voluntari de la Universitatea din Oradea - Facultatea de Geografie, Turism și Sport.
Comentarii
Nu există nici un comentariu.