Orădenii care vizitează Târgul de Crăciun din Piața Unirii au ocazia de a admira și decorațiunile hand-made, moșuleți și omuleți de zăpadă, care împodobesc standul Rotaract. Anul acesta, lângă O cană de Fericire, s-a alăturat Un glob de iubire, o acțiune a clubului Rotary Art Nouveau, dedicată copiilor și teatrului...

Concret, Rotary Art Nouveau a inițiat în anul 2018 proiectul Adoptă o Clădire. Membrii Clubului și-au propus să contribuie prin acțiunile lor la renovarea și modernizarea unor imobile emblematice din acest oraș. Prima clădire vizată este Teatrul Arcadia.

"Clădirea este în atenția autorităților locale, în ceea ce privește restaurarea exterioară,iar noi putem veni în sprijinul lor în ceea ce privește interiorul, adică foaierul și casa scării", ne-a explicat secretara organizației, Monica Costea. "Am ales Teatrul Arcadia și pentru că tema organizației, la nivel național, pentru anul care urmează, este Educația. Noi considerăm că teatrul este o componentă importantă a educației copiilor noștri", a mai explicat Monica Costea.

Proiectul dedicat Teatrului Arcadia se va desfășura în perioada ianuarie-iulie 2019, în parteneriat cu Teatrul Regina Maria. Pentru strângerea de fonduri va fi organizat și un spectacol, Ca la noi la nimenea, care-i are protagoniști pe Sebastian Lupu, actor și director artistic al Trupei Arcadia, și pe artista Oana Lianu. Spectacolul va avea loc de Dragobete, în 24 februarie 2019, de la ora 19.00, la biletele vor fi puse în vânzare la Agenția Teatrului, începând cu luna ianuarie. Toate fondurile strânse în urma acestui spectacol vor fi redirecționate spre renovarea Teatrului Arcadia însă, pentru a-și asigura fonduri suficiente în proiectul propus, membrii Rotary Art Nouveau au și alte demersuri dedicate fundraisingului.

Un glob de iubire

"Una dintre acțiunile dedicate acestui proiect a fost realizarea unor suveniruri pe care să le putem expune în cadrul Târgului de Crăciun", a spus Mirela Lupu, membru activ al Rotary Art Nouveau. "Membrele cu mâini dibace ale clubului nostru au realizat îngerași și omuleți de zăpadă, decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, pe care le-au expus la standul "O cană de fericire" al Rotaract", ne-a mai spus Mirela Lupu. Organizatorii acțiunii Un glob de iubire s-au arătat încântați de primirea pe care le-au făcut-o la stand colegii lor mai "mari" din Rotaract și-i invită pe orădeni să admire exponatele realizate din iubire pentru teatru....