Sâmbătă, 16 februarie, în Cetatea Oradea, a avut loc prima activitate desfăşurată în cadrul proiectului Făuritorii de zâmbete, de către Asociaţia Love Bihor. Proiectul Făuritorii de zâmbete vine în întâmpinarea copiilor cu diabet prin integrarea lor în cadrul unor serii de activităţi recreative.

Programul Făuritorii de zâmbete a fost iniţiat de asociaţia Love Bihor şi se desfăşoară în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor. Întâlnirile vor avea loc la Centrul de Tineret Oradea, susţinut în parteneriat cu Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Bihor şi Muzeul oraşului Oradea - Complex cultural. În program s-au înscris 26 de copii. O parte dintre aceştia sunt copii care au diabet, însă lor li s-au alăturat şi fraţii, acolo unde a fost cazul, precum şi copii care vin din familii aflate în dificultate sau copii care au o situație școlară exemplară.

Prima acţiune din cadrul proiectului, care-şi propune integrarea copiilor prin intermediul unor activităţi recreative, s-a desfăşurat la sediul asociaţiei Love Bihor din Cetatea Medievală Oradea, sâmbătă, 16 februarie, în intervalul orar 11.00-17.00. În prima parte a programului, copiii au participat la un atelier de creat măşti de carnaval şi la o serie de jocuri menite să-i ajute să se cunoască între ei, să socializeze, să formeze echipe şi să lucreze în echipă. După pauza de prânz, copiii au fost familiarizaţi şi cu activităţile sportive, ei participând la o lecţie demonstrativă de Kangoo gim.

Proiectul Făuritorii de Zâmbete va continua până în luna iunie a acestui an, inclusiv. Programul gândit pentru copii cuprinde alte cinci întâlniri în cadrul cărora aceştia vor participa la ateliere de dezvoltare personală, ateliere de lucru manual şi pictură pe sticlă. De asemenaea, vor fi organizate ore de muzică şi dans, jocuri de de societate, vânători de comori, tir cu arcul şi ore de călărie.  În luna mai ceI 26 de copii vor participa la o excursie în aer liber, iar în iunie aceştia vor celebra Ziua copiilor în localitatea Betfia, la complexul Caii din Vale. Pe durata activităţilor se asigură masa de prânz şi gustarea sub îndrumarea unui cadru medical specializat care va fi prezent pe toată durata activităţilor alături de voluntarii instruiţi ai asociaţiei. Participarea copiilor la acest proiect este gratuită.