Cu câteva zile înainte de începerea noului an şcolar, voluntarii cu inimă mare le-au făcut o surpriză unor copii din Vadu Crişului, beneficiari de burse sociale.

În cursul zilei de marţi, 30 august, voluntarii Asociației Umanitare Prima au adus 20 de ghiozdane elevilor cu burse sociale din clasele 0-IV de la Colegiul Tehnic nr.1 Vadu Crișului. Ghiozdanele au fost echipate cu penar, creioane colorate, carioca, ascuțitoare, acuarele, pensule pictură, caiete, bloc desen, acuarele tempera, radiere etc.

„În numele părinților, mulțumim Asociației Umanitare Prima că s-au gândit și la copiii din Vadu Crișului”, a declarat Ioan Hasas, viceprimarul comunei.

Asociațiile non profit desfășoară în general activități umanitare și de întrajutorare care să îmbunătățească condițiile de trai ale categoriilor de persoane defavorizate sau nevoiașe, indiferent de vârstă, aflate sau nu în îngrijirea instituțiilor de ocrotire socială.

Totodată, participă la identificarea și ajutorarea persoanelor defavorizate și  a persoanelor inadaptate social pentru a le oferi sprijin, consultanță și asistență, la salvarea persoanelor aflate în situație socială critică prin proceduri de urgență medicală și socială, la asistarea și consilierea acestor persoane pentru redobândirea autonomiei și a capacităților de autodeterminare etc.