Părinții din cartierul Rogerius au motive de bucurie. De anul viitor vor avea la dispoziție o creșă nouă pe str. Aluminei. Aceasta va avea patru dormitoare, patru camere de joacă și va putea găzdui 40 de copii.

În vara anului 2022 s-a semnat contractul de finanțare, iar la începutul lunii iunie a acestui an, Primăria Oradea a emis autorizația de construire, necesară pentru demararea execuției lucrărilor de realizare a creșei.

Construcția propusă va avea un regim de înălțime „parter”, cu o suprafață construită totală de 1.342 mp și va fi separată în 3 nuclee funcționale (nucleul administrativ, nucleul de copii și nucleul tehnico-administrativ). Clădirea este astfel proiectată încât să se evite aglomerarea de la orele de vârf, respectiv circulația copiilor să fie separată de cea dedicată activităților administrativ-gospodărești.

Accesul și utilizarea acesteia sunt configurate corespunzător, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Noua creșă de pe strada Aluminei va avea patru dormitoare, patru camere de joacă și va putea găzdui 40 de copii. Clădirea va dispune de bucătărie și spălătorie proprie, spațiu de luat masa, cabinet medical și spațiu administrativ pentru personal. De asemenea, va avea un aport de energie verde, din surse regenerabile, cu panouri fotovoltaice și panouri solare montate pe acoperiș. Creșa va dispune și de un spațiu de joacă în aer liber, amenajat pentru cei mici.

Prin realizarea acestei investiții, Primăria Oradea dorește să asigure un climat corespunzător pentru desfășurarea activităților instructiv-educative, să doteze creșa în conformitate cu normativele în vigoare, să realizeze o clădire nouă cu eficiență energetică ridicată, totodată să reducă costurile cu utilitățile.

Valoarea finanțării nerambursabile oferită de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației este de aproape 11,89 de milioane de lei, iar termenul de realizare este de 12 luni.

Lucrările vor fi începute în decursul acestui an de către asocierea Everest One Bcg & New Begining Constructions Company, cu care structura de implementare, Compania Națională de Investiții, are încheiat contract.

Tot prin finanțarea Companiei Naționale de Investiții, în Oradea se află în construcție o altă creșă nouă, în cartierul Nufărul, pe str. Ion Irimescu.