De Ziua Pământului copiii din Centrele de zi din Oradea au semănat boabe de grâu în ghivece și au aflat detalii despre beneficiile colectării selective a deşeurilor.

În fiecare an, în data de 22 aprilie, copiii din Centrul de Zi de pe strada Traian Lalescu aniversează Ziua Pământului, ocazie cu care au loc diverse acțiuni dedicate conștientizării și protejării mediului înconjurător.

Astfel, în acest an, alături de un reprezentant al Eco Bihor copiii au aflat beneficiile colectării selective a deşeurilor şi valorificarea acestora prin reciclare, în scopul protejării mediului înconjurător, descoperind pe această cale culorile pubelelor de colectare a deşeurilor reciclabile şi ce tipuri de deşeuri trebuie puse în fiecare din acestea, dar şi despre modul în care reciclarea este procesul prin care materialele conţinute în deşeuri sunt prelucrate şi folosite pentru fabricarea de produse noi.

De asemenea, tema fiind Ziua Pământului, au petrecut câteva ore în curtea centrului lor, unde au semănat în ghiveciul propriu, frumos decorat, boabe de grâu, învăţând deprinderi sănătoase, simţul răspunderii, dar şi importanţa protejării planetei.

Totodată și copiii din Centrul de Zi situat pe Calea Clujului, recent deschis, alături de educatorii lor, au marcat Ziua Pământului, care coincide cu începutul „Săptămânii verzi” printr-o serie de activități menite să descopere beneficiile protejării planetei.

Printre activitățile derulate, una dintre cele mai apreciate de copii a fost „Conturăm Mâinile viitorului” care le-a facilitat descoperirea, prin simțul tactil și olfactiv, a diverse plante aromatice, iar prin dezvoltarea psihomotricității au supus atenției lor amprenta pe care o putem lăsa asupra viitorului nostru ecologic. Copiii au fost provocaţi să vină cu mesaje şi comportamente responsabile pentru protejarea naturii, iar la finalul zilei, au sădit un pom fructifer în curtea centrului.

Mesajul transmis de copii este acela că planeta Pământ are nevoie de protecția noastră pentru a asigura un viitor durabil pentru toate viețuitoarele și generațiile viitoare.